Ligu i Dallas trese skandal, Porzingis optužen za silovanje

Ligu i Dallas trese skandal, Porzingis optužen za silovanje

Dallas Maverickse i Ligu sinoć je zatresao veliki skandal, nakon što je za sada anonimna 23-godišnja djevojka podnijela prijavu protiv Kristapsa Porzingisa radi silovanja.

Prijava je podnešena u četvrtak navečer policiji u New Yorku, a navodno silovanje se dogodilo 07.02. prošle godine, točnije samo par sati nakon što je Porzingis doživio ozljedu ligamenata. Prema njenom iskazu, na njena vrata oko 2 ujutro došao je sami Kristaps te ju pozvao kod sebe u stan, što je ona i prihvatila. Latvijac je nakon njenog dolaska nasrnuo na nju te ju silovao.

Na upit policajaca zbog čega isto nije prijavila ranije umjesto što je čekala više od godinu dana djevojka je izjavila kako joj je u zamjenu za šutnju obećano 68 000 dolara, iznos koji je trebao biti dovoljan za pokrivanje troškova školovanja njenog brata. Za sada nije poznato da li je isti novac i primila.

Naravno, Porzingis je putem svog odvjetnika odbacio sve optužbe te iznio u javnost podatak kako su krajem prošle godine podnijeli prijavu protiv dotične djevojke radi pokušaa iznude. Uz to dodali su kako su Ligu obavijestili na vrijeme o toj prijavi, te kako su i njegov bivši klub i Liga u potpunosti upoznati s time.

Povodom ovih optužbi oglasili su se i iz Knicksa, te su poručili kako je ovo privatna Porzingisova stvar te da se ista ne tiče njih, ali su naglasili kako su o istome obavijestili čelnike Dallasa prilikom pregovora o razmjeni.

Vlasnik Dallasa Marc Cuban je kratko rekao kako “su dobili instrukcije od istražitelja da slučaj ne komentiraju u javnosti”.

Iako ovakve optužbe protiv igrača nisu novost, te su se iste događale i u prošlosti, istražitelji smatraju kako iskaz žrtve ima pokriće te misle kako ista ne laže. Jedan od razloga bi mogao biti isječak iz dokumentarca o Jednorogovom oporavku.

Naime, u jednom dijelu njegov brat i agent Janis jasno govori kako su prilikom povratka u stan tu noć njegova braća, on i dugogodišnji Zingerov fizioterapeut Manolo Valdivieso nazdravljali tekilama u ime novog početka koji je pred njima.

Sjećam se da smo nakon dolaska u stan iste večeri izvadili bocu tekile te nekoliko puta nazdravljali u ime novog početka koji je pred nama. Nasuo sam nam po čašicu i rekao ‘Za novi početak’, te smo isto ponovili nekoliko puta. Iduće jutro smo rekli kako nam je ovo novo poglavlje u životu.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija razvijati, no sigurno je kako će ove optužbe u velikoj mjeri okaljati ugled mladog košarkaša kojem na ljeto ističe ugovor.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar