Liga zaustavila cenzuru Portlanda i Kantera u Turskoj

Liga zaustavila cenzuru Portlanda i Kantera u Turskoj

Osim nekih navijača Denver Nuggetsa, koji su u srijedu navečer povicima „Vrati se u Tursku. Samo malo, ne možeš!“ zaista prešli granicu slobode izražavanja, većina ih podržava Enesa Kantera.

Centar Portland Trail Blazersa borbu za ljudska prava u svojoj domovini platio je oduzimanjem putovnice i otežanom (a možda i onemogućenom) komunikacijom s vlastitom obitelji. Kanter, protivnik režima turskog predsjednika Erdogana, sada je čovjek bez zemlje. Napuštanje SAD-a dok traje ovakva situacija nije opcija jer mogućnost povratka nije sigurna.

Jedino što mu je preostalo je izražavanje mišljenja putem društvenih mreža, što često i čini. Tako se u srijedu putem Twittera požalio na činjenicu da NBA fanovi u Turskoj nemaju priliku gledati njegove utakmice, odnosno da su Blazersi cenzurirani.

NBA je brzo reagirala navodeći kako su prekinuli odnos s trećom stranom (turskim agentom za odnose s javnošću) koja je upravljala Twitter računom NBA Turkey te da fanovi iz Turske slobodno mogu pratiti utakmice doigravanja putem NBA League Passa i NBA TV International.
Kanter se ubrzo zahvalio, ponovno putem Twittera:

Ne mogu dovoljno zahvaliti NBA ligi na ispravnom potezu kojim su prekinuli odnos s lokalnim turskim PR agentom koji me je cenzurirao tijekom doigravanja na računu „NBATurkiye“. Hvala vam NBA i TheNPBA što se zalažete za ljuska prava , demokraciju i borbu protiv diktature.

Enes Kanter je zaista Trailblazer (pionir, krčilac) na košarkaškom terenu i izvan njega.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar