LeBron James: Srce mi je slomljeno brate, nastavit ću što si započeo

LeBron James: Srce mi je slomljeno brate, nastavit ću što si započeo

Čitav košarkaški i sportski svijet potresen je preranom smrću legende Kobeja Bryanta i njegove 13-godišnje kćerke Gianne u helikopterskoj nesreći. Dok sa svih strana dolaze posvete i poruke sućuti, znalo se da proći neko vrijeme prije nego se javno o nesreći oglasi LeBron James, Bryantov veliki prijatelj koji je nakon njega preuzeo kormilo Los Angeles Lakersa.

LeBron je otvorio dušu na Instagramu uz sliku Kobeja i njega na utakmici Lakersa ove sezone: Nisam spreman, ali evo. Čovječe, sjedim tu i pokušavam nešto napisati, ali svaki put mi suze same krenu razmišljajući o tebi, nećakinji Gigi i prijateljstvu, vezi i bratstvu koje smo dijelili. Doslovno sam ti čuo glas u nedjelju ujutro prije nego sam krenuo iz Philadelphije natrag u LA. U milijun godina ne bih pomislio da će nam to biti posljednji razgovor. WTF!! Srce mi je slomljeno i uništeno, brate. Volim te, stariji brate, i moje srce je uz Vanessu i vašu djecu. Obećavam ti da ću nastaviti ono što si započeo. Toliko nam značiš svima, pogotovo igračima i navijačima Lakersa, i moja je odgovornost nositi to na leđima i nastaviti dalje. Molim te da mi daš snage sa nebesa i paziš na mene. Ja ću paziti na nas ovdje. Toliko ti toga još želim reći, ali sada ne mogu dalje. Dok se ne sretnemo opet, brate. #Mamba4Life #Gigi4Life”

https://www.instagram.com/p/B72NUtWA0gS/

Samo dan prije tragične nesreće LeBron je u porazu Lakersa od Sixersa 108-91 s 29 poena prestigao Kobeja na trećem mjestu liste najboljih strijelaca u povijesti lige. Nakon utakmice novinarima je punih 10 minuta pričao o svom odnosu s Kobejem i tome što je značio za njegovu karijeru. Samo 24 sata kasnije taj video ima sasvim drugačiji prizvuk.

“Sretan sam što sam u bilo kakvoj priči zajedno s Kobejem Beanom Bryantom. On je jedan od najvećih košarkaša i igrača Lakersa svih vremena. Čovjek ima dva umirovljena dresu u Staples centru, to je suludo”, rekao je tom prilikom James.

Kobejev posljednji glas u javnosti također je bio upućen Jamesu. Na Twitteru mu je čestitao što ga je prestigao na listi strijelaca i iskazao mu poštovanje.

https://twitter.com/kobebryant/status/1221276426164269056

Teško je navesti ijednog trećeg igrača koji više definira NBA ligu 21. stoljeća od Bryanta i Jamesa. Svaki je u svoje vrijeme bio lice lige, a navijači su godinama vodili polemike oko toga tko je bolji igrač i nadali se finalu Jamesovih Cavaliersa i Bryantovih Lakersa koje nažalost nikada nismo dobili. LeBron je nekako dovukao Cavse do finala 2007. godine, ali su ih tamo čekali Spursi, dok je Kobe igrao iduća tri finala, ali su Cavse zaustavljali Boston i Orlando.

Umjesto rivalstva, između ta dva košarkaška giganta rodilo se veliko prijateljstvo. Zajedno su predstavljali SAD na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine. Naravno, oba puta su otišli kući sa zlatnom medaljom. Kroz godine nikada nisu propustili priliku da iskažu poštovanje jedan prema drugome kao igračima, ali i kao osobama.

Zbog veze između Bryanta i Jamesa, ali i zbog utjecaja koji je Kobe imao na Lakerse i čitav Los Angeles, iduća utakmica Lakersa vjerojatno će biti emocionalno najteža u povijesti lige. Trebalo je to biti danas protiv Clippersa, ali liga je odlučila odgoditi tu utakmicu, tako da će idući nastup Lakersa biti u petak protiv Portlanda u Staplesu.

Počivajte u miru, Kobe i Gianna Bryant.

    Ostavite komentar