LeBron: Da smo izgubili protiv Bostona 2012., ekipa vjerojatno ne bi ostala na okupu

LeBron: Da smo izgubili protiv Bostona 2012., ekipa vjerojatno ne bi ostala na okupu

LeBron James pridružio se Dwyaneu Wadeu i Chrisu Boshu u Miamiju 2011. gdje se obećali kako će osvojiti veći broj naslova. Ali Miami je izgubio NBA finale 2011. A onda u playoffu u finalu Istočne konferencije izgubili su tri utakmice zaredom i zaostajali su 3-2 u seriji protiv Boston Celticsa. James je veći imao etiketu chokeru koji nije igrao dobro u clutch situacijama.

Ali onda je imao nevjerojatnu predstavu. Postigao je 45 poena, uhvatio je 15 skokova i podijelio pet asistencija u šestoj utakmici u Bostonu. Na Instagram Liveu James je pričao zašto je bio tako fokusiran.

Moje mentalitet je bio, ako mi izgubimo, Pat Riley će možda promijeniti ovu momčad. Nisam htio to. Bio bi to vjerojatno najbrži raspad u povijesti košarke. I ne samo da bi nestala ova momčad, nego bi moje nasljedstvo dobilo jako, jako veliki udarac da ja nisam igrao na visokoj razini. Pobjeda, poraz ili neriješeno, ja sam morao biti fokusiran. Morao sam odigrati dobro i voditi nas do pobjede. Nisam znao da će biti na takav način, ali to je bio moj cilj“, izjavio je LeBron.

Naravno kako nitko ne zna bi li Riley odustao od ove ekipe, ali sigurno je kako bi svi imali još lošije mišljenje o LeBronu. Nakon te utakmice stvari su krenule bolje za LeBrona.

Uspio je osvojiti naslov 2012., a onda je opet osvojio naslov 2013. Poslije je s Cleveland Cavaliersima osvojio naslov 2016., što je dodatno osiguralo njegovo mjesto među najvećima u ovom sportu.

Kevin Garnett je rekao kako su Celticsi slomili LeBrona, možda su to uradili u Cavsima, ali Boston je poslije toga vidio Jamesa koji je bio jači nego ikada.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar