Larry Brown preuzeo klupu Torina

Larry Brown preuzeo klupu Torina

Američkih trenera ima u izobilju, neki su postali poznati na konto svojih uspjeha ili katastrofa dok su neki prepoznatljivi po raznim zanimljivostima. Tako, primjerice, kada čujemo Larry Brown prvo što nam pada na pamet je popis klubova. Puno klubova i raznih momčadi. Brown je promijenio mnogo lokacija kao trener, a redom je vodio Davidson, Carolina Cougarse, Denver Nuggetse, UCLA, New Jersey Netse, Kansas, San Antonio Spurse, Los Angeles Clipperse, Indiana Pacerse, Philadelphia 76erse, Detroit Pistonse, New York Knickse, Charlotte Bobcatse i SMU. Razloga za njegovo lutanje po NBA i sveučilištima je mnogo – ego, novac, nemiri i nezadovoljstvo su samo neki od njih.

77-godišnjak je ponovno aktualna tema jer njegova trenerska karijera još nije završena. Brown želi širiti svoju košarkašku mudrost dokle god bude imao snage i prilike za to zbog čega teži naučiti mlade igrače da igraju košarku, kako on to kaže, na pravi način. Čini se kako mu se nova prilika ukazala budući da najnovije vijesti o njemu stižu iz Italije, točnije Torina, odakle nam javljaju da je Brown preuzeo klubu momčadi Fiat Torino koja nastupa u prvoj ligi Italije i u Eurocupu sljedeće sezone. Iskusni trener će tako, ovaj put preko oceana, pokušati napraviti nešto u Europi.

Njegova trenerska karijera je već praktički bila završena. Okarakteriziran je kao „stara škola“ koja više nema što ponuditi. Smatrali su ga zatvorenim za nove ideje, previše staromodnim za novu NBA scenu dok je pak za pravila NCAA košarke i njihov sustav bio doslovce neprihvatljiv. Navodno su mu kao glavne opcije ostale srednje škole jer nije imao tu širinu koju profesionalna košarka danas zahtjeva. Ipak, Stari kontinent se nametnuo kao neko novo rješenje. Bit će ovo zanimljiv eksperiment, Hall of Fame član i nekada jako dobar trener u stranoj zemlji. Sve potpuno novo i drugačije. U Europi treneri imaju, možemo slobodni reći, puno veću ulogu i suprotan pristup kako trenažnom procesu tako i utakmicama u odnosu na Sjedinjene Države. Za njega nova šansa da pokaže koliko vrijedi, a za igrače u Italiji bonus i savjet da otvore četvore oči i uši.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar