Lakersi razmišljaju o Kuzmi na centru

Lakersi razmišljaju o Kuzmi na centru

Trening kampovi služe kao poligoni za eksperimentiranje u kojima treneri mogu i trebaju isprobati sve svoje zamisli. Uigrati različite kombinacije, mijenjati pozicije igračima, vidjeti što funkcionira i što ne, a ponekad sprovesti čak i neke najluđe maštarije sa svojim rosterom. Ono što svi treneri žele izvući od svojih momčadi tijekom kampova je da ih pripreme za svaku moguću situaciju u utakmici. Najzanimljivije od ovosezonskih priprema možemo reći da nas je dočekalo u trening kampu Los Angeles Lakersa.

Kako su stvari tamo otprilike izgledale s improviziranim ulaskom u glavu trenera Lukea WaltonaAh, tu imam JaValea McGeeja koji ide kao startni centar uz nekih 20 minuta po utakmici maksimalno… čekaj, što onda? Ivica Zubac je prisutan, ali upitne fizičke spreme i forme općenito. Moritz Wagner je pokazao da može biti zvijer ispod koša, no ipak je on samo rookie koji je propustio cijele pripreme zbog ozljede lijevog koljena te ne može samo tako u vatru.“ Ovo je prema svemu viđenom na treninzima kretanje misli u glavi trenera Waltona, krajnje pojednostavljeno.

Idemo još jednostavnije – ove sezone možemo očekivati nisku petorku Lakersa jako često na parketu budući da momčad na treninzima najviše eksperimentira na poziciji broj pet koju često popunjava Kyle Kuzma visok 206 centimetara. Glavni izvjestitelj ESPN-a o stanju popularnije franšize Los Angelesa Ohm Youngmisuk upitao je samog Kuzmu što misli o toj ideji: Dobro se snalazim, ide to sve bolje i bolje. Mislim da je dobro imati spremnu nisku petorku u svakom trenutku, brz prenos lopte i trčanje u tranziciji kao iznenađenje za svakog protivnika, izjavio je Kuz nakon momčadskog treninga u petak te nagovijestio run&gun košarku. Također, treba skrenuti pozornost kako je Kuzma cijelo ljeto radio na svojim fizikalijama.

LeBron James smatra da se njihova momčad ne treba ograničiti na neke vrste petorki, tipa ovakve small ball te se slijepo pridržavati pozicijskih pravila jer imaju igrače koji mogu igrati na svim pozicijama. Baš kao što to može Kuzma, James smatra da on te uz njega Brandon Ingram mogu igrati svih pet pozicija u petorci. U zavisnosti od potrebe i njihova protivnika mišljenja je da se bar ovaj trojac može prilagoditi drugačijoj igri od one na koju su možda najviše navikli.

Naravno, Kuzma na poziciji pet je samo rezervna opcija koja ne zvuči nimalo loše ako uzmemo u obzir da im je drugi razigravač momčadi Lonzo Ball. Njegove asistencije i Kuzmino fantastično finiširanje odličnim su se pokazali i prošle sezone, a kada tu dodamo igrače kao što su Josh Hart, Michael Beasley i ludi Lance Stephenson, Lakersi bi ove sezone mogli biti jako neugodni kada je u pitanju klupa. Nagazna mina bi mogli biti za mnoge dok trener Walton treba sva uigravanja jer kada sezona počne neće biti milost budući da Lakersi prve tri utakmice Zapada igraju protiv Portlanda, Houstona te San Antonia.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar