Lakersi prvi put nakon deset godina u konferencijskom finalu

Lakersi prvi put nakon deset godina u konferencijskom finalu

Los Angeles Lakers vs Houston Rockets 119:96

Prvi put nakon deset godina Lakersi idu konferencijsko finale. Tako će prekinuti najduži niz u povijesti organizacije bez konferencijskog finala. LeBron James od 2018. prvi put ulazi u konferencijsko finale. Ubacio je 29 poena u pobjedi protiv Rocketsa.

Ovo je bio razlog zašto sam htio biti dio ove organizacije. Vratiti ih na mjesto gdje su navikli biti, a to je natjecanje za naslov”, izjavio je James. “Čast mi je nositi ovaj dres, nastaviti tradiciju.”

Kyle Kuzma je imao 17, Markieff Morris 16, a Anthony Davis 13 poena. Lakersi sada čekaju boljeg iz susreta Denver Nuggets i Los Angeles Clippers. Za Jamesa će ovo biti 11. konferencijsko finale u karijeri. Šest sa Cleveland Cavaliersima, četiri s Miami Heatom i sada s Lakersima.

Kod Rocketsa najbolji je bio James Harden koji je imao 30 poena, Jeff Green s 13, a Russell Westbrook je imao deset. Poslije ove utakmice upitna je budućnost Mike D’Antonija na klupi Rocketsa.

Lakersi su dominirali od samog početka. Prvu četvrtinu su pobijedili rezultatom 35:20. Rocketsi su smanjili razliku u drugoj četvrtini, ali onda su Lakersi u trećoj četvrtini pobijedili 33:18 i riješili su pitanje pobjednika.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar