Kyrie Irving otvoreno o budućnosti i Celticsima

Kyrie Irving otvoreno o budućnosti i Celticsima

Kyrie Irving završni je dio prve sezone u Boston Celticsima uglavnom kao podrška s klupe. Zbog ozljede koljena nije zaigrao od 11. ožujka, a oporavak još traje.

Većinu vremena izvan terena proveo je snimajući film Uncle Drew, baziran na istoimenom liku kojeg je tumačio u nizu reklama za Pepsi. Upravo zbog promocije navedenog filma našao se ispred novinara u jednom bostonskom hotelu. Kad je odrađen protokolarni dio o filmu novinari su se okrenuli Kyriejevom prvom pozivu: košarci. Brojna pitanja doticala su se kako kratkoročnih, tako i dugoročnih planova Unclea Drewa, a na njih je odgovorio na sebi svojstven način.

Govora je naravno bilo i o najboljem igraču današnjice LeBronu Jamesu, Irvingovom bivšem suigraču, kojeg medijski napisi, između ostalog, povezuju i s Keltima.

U ovom sam poslu doživio sve pa treba pričekati odluku menadžmenta.”, kratko je izjavio Irving po pitanju LeBrona.

Dodao je kako s klubom o tome nije razgovarao, a vjerojatno postoji i rezerva sa strane menadžmenta s obzirom na to da Kyrie nije dugoročno vezan ugovorom pa nema potrebe uzburkavati zasad mirno bostonsko more. Dakako bilo je riječi i o oporavku od ozljede i trenutnoj poziciji u organizaciji, pogotovo što se ugovora tiče. Irving je iskazao zadovoljstvo načinom rada kluba te pohvalio klimu koja vlada, kako kod momčadi i trenera, tako i kod velikih riba.

“Zahvalan sam za način na koji mogu komunicirati s menadžmentom i trenerima. Imamo otvoreni dijalog o smjeru kojim idemo i svi smo samopouzdani zbog onog što imamo za ponuditi. Naravno da je sve biznis, tako da će vlasnici i ostali koji donose odluke postupiti najbolje za budućnost kluba i u tome imaju moju punu potporu. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.”, izjavio je Kyrie.

Petnaest tjedana je do trećeg tjedna rujna, tako da ima podosta vremena za odmor i rehabilitaciju. Ostatak vremena pred novinarima nije iskoristio za isticanje pojedinosti tog procesa već za pohvale kohezije ekipe, posebice mladih lavova, rekavši kako je bilo teško biti samo pasivni promatrač.

Terry Rozier je starter i stvorena je nevjerojatna dinamika. Jayson Tatum i Jaylen Brown, Marcus Smart koji se vratio nakon ozljede. Tu je naravno i naš oslonac Al Horford, a vraća se i Gordon Hayward. Uzbuđen sam. Još više zbog toga što imamo ambicije prema naslovu.”

Pred Bostonom je svijetla budućnost, sudeći po ovim riječima Kyrieja Irvinga i pogotovo po igrama ove sezone. Produženje ugovora je samo formalnost koja ga u ovom trenutku financijski ni idejno ne zanima već će, kako kaže, ići sezonu za sezonom. Sljedeća sezona, kad se podvuče crta pod sve zasad rečeno, nosi pokušaj uspona na čelno mjesto lige timskom igrom, na krilima mladih igrača željnih slave uz povratak Haywarda i lika iz stvarnosti i filma, Unclea Drewa.

    Ostavite komentar