Kyle Lowry na oporavku nakon operacije palca

Kyle Lowry na oporavku nakon operacije palca

Bek šampionske momčadi Toronto Raptorsa i njihovo zaštitno lice već duže godina Kyle Lowry podvrgnut je operativnom zahvatu. Riječ je o potrganoj tetivi lijevog palca kojeg je operirao u četvrtak i sada se nalazi u procesu oporavka. Kako tvrde izvori ESPN-a, operacija je prošla u najboljem redu i ne bi trebalo biti problema kada je sam oporavak u pitanju. Lowryja ipak više brinu neke druge stvari nego sama ozljeda prsta.

Naime, dečko iz Philadelphije se i dalje nada učešću na trening kampu reprezentacije SAD-a u kolovozu, a samim time očekuje ili bar priželjkuje svoj nastup u reprezentativnom dresu na Svjetskom prvenstvu u Kini. Prvenstvo je na rasporedu u listopadu, ali pitanje je koliko će Lowry biti spreman i hoće li proći cijeli kamp s ostatkom momčadi.

Ova ozljeda po svemu sudeći ne bi trebala biti veliki problem jer se radi o ne šuterskoj ruci. Razlozi za optimizam leže u činjenici kako je ozljeda nastala još u seriji protiv Philadelphia 76ersa, a dobro znamo da je 33-godišnjak za Raptorse igrao sve do samog naslova. U nekim trenucima je bio čak i ključan pa je tako u finalnoj seriji protiv Golden State Warriorsa bilježio 16,2 poena, 7,2 asistencije i četiri skoka po utakmici.

„Sve dok igram uopće ne osjetim palac“, izjavio je Lowry za ESPN i dodao: „Prilikom dodavanja, driblinga ili bilo kakvog rukovanja loptom s lijevom rukom osjećaj je jako čudan“

Lowry je morao operirati palac koji je mogao izazvati teže posljedice kada je cijela šaka u pitanju. Iako se radi o lijevoj ruci, veliki problemi nastaju prilikom same kontrole lopte, no Lowry je bio više nego svjestan činjenice koliko njegova igra može pomoći momčadi. O svemu ovome dovoljno govori podatak da je u šestom susretu NBA finala, dakle onom odlučujućem za titulu, zabio 26 poena uz šut 9/16, 10 asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte. U finalu je zaboravio na sve muke, a nakon ovakve predstave rekli bi da mu operacija uopće nije ni trebala.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar