Kuzma vjeruje da može biti treća zvijezda u Lakersima

Kuzma vjeruje da može biti treća zvijezda u Lakersima

Kao što svi znamo, u Los Angeles Lakerse je stigao Anthony Davis, a James i ekipa pokušali su dovesti i Kawhija ili nekog “sličnog superstara”. U tome nisu uspjeli i sada se moraju zadovoljiti s trenutnim rosterom, a Kyle Kuzma se nada da upravo on može uskočiti u tu upražnjenu ulogu treće zvijezde.

“Ne osjećam pritisak, ali mislim da sam sposoban postati zvijezda. Mnogo sam radio ovo ljeto. Moj napredak kroz svaku godinu je vidljiv i pokazuje da mi je mjesto ovdje. Razvijam se svaku godinu, čak i od koledža, i ne vidim to stagniranje u razvoju”, rekao je Kuzma za ESPN.

U prošloj sezoni je prosječno bilježio 18,7 poena uz slabih 30 % šuta za tri.

“U prošloj sezoni sam imao problema sa šutom i svejdno sam bilježio skoro 20 poena u prosjeku. Ako budem dobro šutirao, a uz to i nastavio razvijati svoju obranu, ne vidim razlog zašto ne bih mogao biti ta treća zvijezda”, dodao je Kuzma.

Kyle je 2017. izabran kao 27. pick od strane Brooklyn Netsa koji su ga uz Brooka Lopeza razmijenili u Los Angeles Lakerse za D’Angela Russella i Timofeya Mozgova. U svojoj prvoj sezoni je bilježio 16,1 poena i 6,3 skokova, a izabran je i u najbolju rookie petorku.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar