Kuzma potpisao trogodišnje produženje ugovora u vrijednosti 40 milijuna dolara

Kuzma potpisao trogodišnje produženje ugovora u vrijednosti 40 milijuna dolara

Krilni centar Los Angeles Lakersa Kyle Kuzma potpisao je trogodišnje produženje ugovora, objavio je sinoć klub iz Staples Centra. Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski navodi kako se radi o dodatku od 40 milijuna dolara te vrlo mudrom potezu s obzirom na to da će Kuzma postati slobodan igrač s 28 godina, u naponu snage.

 

Posebno je zadovoljstvo za našu franšizu odabrati, razvijati i sada potpisati produženje ugovora s jednim od naših igrača. Kyle je pokazao strašan rast u posljednje tri godine i odigrao je presudnu ulogu u prošlosezonskoj šampionskoj ekipi. Kyle je sjajan član zajednice Lakersa  i svi smo uzbuđeni u pogledu zajedničke budućnosti“, izjavio je generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka.

Dvadeset i sedmi pick NBA drafta 2017. u dosadašnjoj karijeri u prosjeku bilježi 16 poena i 5.5 skokova po utakmici uz šut iz igre od 44.9%.  Prošle sezone je, igrajući u šezdeset i jednoj utakmici, u prosjeku postizao 12.8 poena uz 4.5 skokova. U NBA “Balonu” u Orlandu postizao je 10 poena po utakmici na putu Lakersa prema toliko željenom NBA naslovu. Treba napomenuti da je na tom putu doživio transformaciju iz startera u igrača koji svoj doprinos daje ulaskom s klupe.

Još uvijek ćemo od njega zahtijevati da zabija kada je na terenu, da agresivno vodi igru u napadu, a zbog svoje tjelesne konfiguracije može čuvati više pozicija u obrani. Kako će to raditi, kao starter ili će ulaziti s klupe, još trebamo utvrditi. Na sreću imamo luksuz kad je Kyle u pitanju, a i još neki momci u ekipi, da imaju iskustvo u obje uloge“, zaključio je trener Lakersa Frank Vogel.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar