Kraj s obrambenim problemima? Bzdelik dogovorio povratak u Rocketse

Kraj s obrambenim problemima? Bzdelik dogovorio povratak u Rocketse

Kriza koja trese Houston Rocketse je mnoge poprilično iznenadila. Momčad je nakon 8 odigranih susreta na trinaestom mjestu Zapada s 3-5 omjerom, što je poprilično neugodno iznenađenje ako uzmemo u obzir da je ipak riječ o prošlosezonskom finalistu Zapada, te se pokazalo da se odlasci Trevora Arize i Luc Mbah A Moutea itekako osjete.

Ipak, čini se da se najveći gubitak dogodio pored parketa, odnosno u stručnom stožeru. Jeff Bzdelik, 65-godišnji defenzivni trener, se odlučio ovog ljeta povući u mirovinu, što Rocketsi nisu uspjeli nadoknaditi te se trenutno nalaze na 21. mjestu po defenzivnom učinku. Ako uzmemo u obzir da su prošle sezone bili peti po istom onda se tek vidi koliko je odlazak iskusnog Bzdelika utjecao na ovogodišnje partije Raketa. Ipak, i to će se promijeniti.

Kako prenosi Adrian Wojnarowski, Bzdelik je odlučio prekinuti mirovinu te će do kraja sezone ponovno raditi kao pomoćnik Mikea D’Antonija. Unatoč raznim spekulacijama kako se povukao radi dolaska Carmela Anthonyja u Rocketse, Wojnarowski prenosi da su razlozi bili obiteljske prirode, te da su isti riješeni, te da više nema prepreka u njegovom povratku. Ipak, do kraja ovog mjeseca neće biti stalno uz ekipu, ali od početka prosinca ga opet možemo očekivati na svakoj utakmici Rocketsa.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar