Konačni kraj agonije: Memphis se riješio Parsonsa, nova destinacija Atlanta

Konačni kraj agonije: Memphis se riješio Parsonsa, nova destinacija Atlanta

Gotova je Parsons era ! Memphis Grizzliesi su napokon uspjeli razmijeniti svoju bolnu točku, Chandlera Parsonsa koji će put Atlante, dok će u suprotnom smjeru Solomon Hill i Miles Plumlee.

Mede nakon ove razmjene mogu krenuti dalje i polako zaboravljati jednu od najgorih odluka u povijesti franšize. Podsjetimo, oni su s Parsonsom potpisali četverogodišnji ugovor vrijedan 94 milijuna dolara, a on je od tada često imao problema s koljenom i u posljednje tri sezone je odigrao samo 95 utakmica tijekom kojih je bilježio 7,2 poena i 2,6 skokova.

Memphis i Parsons se nikako nisu mogli dogovoriti oko otkupa ugovora, pa su iz kluba odmah prihvatili ponudu Hawksa i uzeli dvije manje plaće u vidu Hilla i Plumleeja kojih će se i lakše moći riješiti.

Atlanta je ovim potezom oslobodila jedno mjesto na rosteru. Jastrebovi grade mladu ekipu, ali su spremni Parsonsu ponuditi priliku da u posljednjoj godini ugovora pokuša zaraditi mjesto u rosteru. Ako u međuvremenu neka druga franšiza pokaže interes za njega, tu je mogućnost otkupa ugovora.

Nakon što je proveo nekoliko tjedana u Los Angelesu trenirajući na svoju ruku, Parsons se nakon All-Stara vratio u Memphis gdje je na čuđenje svih odigrao 22 utakmice što je bio najduži niz utakmica koje je odigrao za Grizzliese. Ostala mu je posljednja godina ugovora vrijedna 25,1 milijun dolara.

Hill, kojega je Atlanta dobila od New Orleansa u draft noći, kao i Plumlee također ulaze u posljednju godinu ugovora. Hill će u njoj zaraditi 12,8 milijuna, a Plumlee 12,5.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar