Kobe Bryant i kćer Gianna poginuli u padu helikoptera

Kobe Bryant i kćer Gianna poginuli u padu helikoptera

Jedan od najvećih igrača u povijesti košarke, Kobe Bryant, poginuo je u padu helikoptera, potvrdili su američki mediji.

‘Crna mamba’ i inače je bila poznata po putovanju helikopterom, a kako doznaje TMZ, Kobejeva žena Vanessa nije među žrtvama, kojih ima ukupno pet. Iako su mediji javljali kako je među preminulima i Rick Fox, TMZ je u 21:35 objavio kako je zasad još poznata samo Kobejeva kćer Gigi, s kojom je išao u svoju Mamba Academy. Tu je vijest potvrdio i Adrian Wojnarowski dvadesetak minuta kasnije, a među žrtvama su navodno bili i još jedna igračica i njen roditelj.

Kobe Bryant upravo je večer ranije bio u centru pozornosti. LeBron James prestigao je na ukupnoj listi strijelaca i uzeo njegovo treće mjesto, a Kobe mu je dodao baklju. Nažalost, dan nakon to je otišlo predaleko…

Vijest je potvrdio i ugledni Adrian Wojnarowski, a novinari, obožavatelji Kobejeva lika i djela, a i samo oni koji prate košarku, u potpunoj su nevjerici.

Kobe je jedan od najboljih igrača ikad, a po nekima se nalazi i na prvom mjestu. Cijelu svoju karijeru odigrao je za Los Angeles Lakerse s kojima je osvojio pet prstenova, dvaput je bio MVP finala, jednom MVP regularne sezone. Dvadeset godina proveo je u Kaliforniji, a od toga je 18 puta bio All-Star.

U svojoj oproštajnoj utakmici utrpao je nevjerojatnih 60 poena, a rekord karijere bio mu je 81. Kobe je bio bek šuter, bio je pojam elegancije, pojam prkosa, napornog rada, treninga, discipline, a opet i one romantične strane košarke u kojoj bi mrtav-hladan utrpao tri nerezonske trice preko ruke u završnici utakmice.

Nalazio se na zidu svakog djeteta koje je treniralo košarku kasnih dvijetisućitih, pa i bio je sam razlog za trenirati! Gledati njegove duge dvice bilo je neizostavno, a slušati ga kako psuje na našim balkanskim jezicima ugrijalo bi nam srca… Kobe je po završetku karijere objavio kratkometražni animirani film ‘Dear Basketball’ u kojem se oprostio od košarke.

Mi se oproštamo od njega, i to u suzama, i idemo pogledati ovaj video. Upalit ćemo petlju, pa nek’ se vrti cijelu noć. Kobe je to zaslužio…

Jedini navijač Denvera u Hrvatskoj

    Ostavite komentar