Kobe Bryant o Giannisu: Nije me iznenadio

Kobe Bryant o Giannisu: Nije me iznenadio

Giannis Antetokounmpo igra najbolju sezonu u karijeri. Jedan je od glavnih kandidata za MVP nagradu. Suvereno predvodi svoje Milwaukee Buckse koji zauzimaju prvo mjesto istočne konferencije.

Zasluge za ovaj veliki iskorak koji je Giannis napravio mogu se u velikoj mjeri pripisati treneru Mikeu Budenholzeru i cijeloj organizaciji Bucksa koji su odlučili posložiti momčad oko svog najboljeg igrača dajući mu tako više prostora da prikaže sav raskoš svog talenta. Rezultat toga je da Bucksi ove sezone igraju 6,7 posjeda brže.

Giannisa su na parketu okružili dobrim šuterima što mu je omogućilo da slobodno napada koš stvarajući pritom višak. The Greek Freak ove sezone uzima dvije trećine svojih šuteva iz reketa te ih realizira s jako visokim postotkom.

Giannisova MVP kandidatura nije prošla neopaženo od strane jednog od najvećih igrača u povijesti, Kobeja Bryanta. U svom intervjuu s Frankom Isolom s portala The Athletic pričao je o njihovim zajedničkim treninzima prošlog ljeta.

Giannis je došao trenirati sa mnom prošlog ljeta. Pojavio se sat i pol prije treninga. Pričali smo 20 minuta prije treninga i odjednom je izvadio papir i olovku te počeo zapisivati. ‘Kako ću se kretati ovdje? Kako ću preuzimati u ovoj situaciji?’ Zapisivao je sve što sam mu govorio. Poslije treninga, ista stvar. Sjeli smo i razgovarali oko sat vremena. Razgovarali smo o preuzimanjima i drugim obrambenim zadacima koji su mu stvarali probleme. Sjedio je i zapisivao. Neprestano je učio tako da me ne iznenađuje ono što radi. On jednostavno posjeduje takav mentalitet da želi uvijek biti bolji. Tek je zagrebao površinu.“

Giannis je neosporno jedan od trojice najboljih igrača u ligi. Ostaje nam vidjeti hoće li se Bryantove najave obistiniti, a do tada uživajmo u izvedbama fantastičnog Grka.

    Ostavite komentar