Kingsi rade na produženju Hieldovog ugovora, ali to bi moglo potrajati

Kingsi rade na produženju Hieldovog ugovora, ali to bi moglo potrajati

Sacramento Kingsi vjeruju da je Buddy Hield bitan dio njihove budućnosti i žele da ostane u klubu i u nadolazećim godinama.

GM Vlade Divac je rekao za “The Sacramento Bee” kako se nada da će uspjeti potpisati produženje s Hieldom koji ulazi u posljednju godinu svoga ugovora. Divac i njegovi ljudi imaju nekoliko tjedana da s 26-ogodišnjim šuterom potpišu rookie-scale produženje ugovora.

“Radimo na tome i smislit ćemo nešto. Buddy je bitan dio ove franšize”, rekao je Divac.

Hield ulazi u posljednju godinu svog 15,9 milijuna dolara vrijednog četverogodišnjeg rookie ugovora kojega je potpisao za New Orleans Pelicanse nakon što su ga izabrali kao šestog na draftu 2016. godine. U veljači 2017. je poslan u Sacramento u sklopu razmjene u kojoj je put New Orleansa otišao DeMarcus Cousins.

Buddy ispunjava uvjete za rookie-scale produženje vrijedno 158,1 milijuna dolara u sljedećih pet godina. Rok za potpis takvog ugovora je 21. listopada, dan prije početka nove sezone. Ako se dvije strane do tada ne dogovore oko potpisa, Kingsi će morati čekati sljedeće ljeto i tada rješavati njegovo pitanje. Na ljeto će moći produžiti kvalifikacijsku ponudu od 6,48 milijuna dolara čime će Hield postati zaštićeni slobodni igrač što će značiti da Sacramento može izjednačiti sve ponude koje on dobije od drugih klubova.

Hield je kroz tri godine u ligi dokazao da je vrijedan potpisa na duže vremensko razdoblje, ali će Kingsi morati kalkulirati jer Bogdan Bogdanović ulazi u svoju posljednju godinu ugovora, De’Aaron Fox i Harry Giles III će ispunjavati uvjete za produženje u 2021., a Marvin Bagley III godinu kasnije.

Hield je prošle sezone zabijao 20,7 poena u prosjeku uz 42,7 % šuta za tri. Postao je prvi igrač u NBA povijesti koji je u prve tri sezone u ligi postigao 600 trica prešavši igrače kao što su Damian Lillard, Stephen Curry i Klay Thompson. Završio je treći u natjecanju u tricama na All-Star vikendu i četvrti u glasanju za MIP nagradu.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar