Kevin Porter pokazuje značajan napredak u Cavsima

Kevin Porter pokazuje značajan napredak u Cavsima

Novinari su čekali u jednoj sobi da završi zatvoreni trening Cleveland Cavaliersa. Mogli su čuti zvukove koji su dolazili iz dvorane tijekom treninga. Čuli se nekoliko puta glasno navijanje, uzvikivanje. Prema izvorima koji su gledali taj trening jedan od tih glasnih trenutaka pripadao je i Kevinu Porteru Jr.

U jednoj od akcija Porter je išao prema košu i snažno zakucao, pokazao je kakva je atleta i kakav talent ima. Prvi put dobio je pozornost Clevelanda prije godinu i pol na kampu Nikea u Portlandu.

“On je gamer. Mislim kako je to najbolji opis za njega”, rekao je Larry Nance Jr. o Porteru. “Volio bi vidjeti jedan na jedan između njega i Jordana Clarksona. To ne bi možda nikad završilo. Mislim kako ima šansu biti sjajan.”

Mnogi smatraju kako Porter ima talent i kako je top deset igrač ovogodišnjeg drafta. Neki vjeruju kako bi upravo on mogao biti krađa drafta. Glavni trener Cavaliersa John Beilein zadovoljan je njegovim napretkom.

“U posljednja dva tjedna kada smo imali njega na raspolaganju napredovao je jako puno u efikasnosti, njegov rad nogu, njegov šut, sve”, rekao je glavni trener Cavsa. “Ima sjajan prirodni talent i moramo samo raditi na tome da nastavi napredovati kako bi bio što efikasniji.”

Svaki dan poslije treninga radi na svom šutu. Porter je izabran kao ukupno 30. i došao je u Cavse nakon razmjene četiri izbora i nešto novca.

Lijepe riječi za njega ima i Jordan Clarkson. “Ide mu jako dobro, talentiran je”, izjavio je Clarkson o Porteru. “Zna se naći na pravom mjestu. Radi dobar posao i razumije sistem, bit će on sjajan igrač.”

Porter je visok 197,12 cm ii ma 97kg. Ima samo 19 godina, ali već sada ima dobro definirano NBA tijelo. “Naravno kako ću imati puno očekivanja za sebe, ali idem dan po dan”, rekao je Porter. “Neću postaviti očekivanja kao što sam to uradio prošle godine. Samo želim vidjeti gdje će završiti moja rookie sezona.”

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar