Kevin Garnett: Imali smo nagradu od milijun dolara za onoga koji zakuca preko Yao Minga

Kevin Garnett: Imali smo nagradu od milijun dolara za onoga koji zakuca preko Yao Minga

Ekipa Sjedinjenih Američkih Država, 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyu, predvođena Vinceom Carterom, Kevinom Garnettom i Alonzom Mourningom osvojila je zlatnu medalju. Litva se tada pokazala jedinim dostojnim suparnikom, prvo su u grupi od SAD-a izgubili s devet, a zatim u polufinalu sa samo 2 poena razlike.

No to nije razlog zašto se sjećamo tih OI. Razlog zašto se sjećamo tih Igara je Vince Carter i njegovo ubojstvo Frederica Weissa, kada ga je doslovno preskočio, iako čovjek skoro ima 220 cm.

Kevin Garnett, koji je prvi došao do Vincea da mu čestita nakon zakucavanja, imao je zanimljiv intervju s Dwyaneom Wadeom za NBA TV.

˝Sve je stalo. Za početak, ljudi nisu znali da smo imali nagradu za zakucavanje preko Yao Minga. Cijela ekipa SAD-a imala je okladu. Imali smo nagradu od milijun dolara za prvu osobu koja će zakucati na Yao Minga. Nitko od nas nije u tome uspio. Pokušali smo, ali on bi nas blokirao ili bi jednostavno promašili, tako da je prva stvar koje sam se sjetio kada je Vince zakucao preko Frederica bila: s***e, upravo si osvojio milijun dolara. No onda sam shvatio da to naravno, nije bio Yao. Gurnuo sam Vincea, ako pogledate snimku, možete vidjeti kako me on skoro slučajno udara u glavu, ali moja prva pomisao je bila da je upravo osvojio milijun.˝

Iako nije zakucao preko Yao Minga i osvojio milijun dolara, Carter je najvjerojatnije napravio najbolje zakucavanje naše generacije, ako ne i najbolje ikad.

    Ostavite komentar