Karl-Anthony Towns u pregovorima oko produženja ugovora

Karl-Anthony Towns u pregovorima oko produženja ugovora

Minnesota Timberwolves i njihova prva zvijezda, Karl-Anthony Towns, otvorili su početne pregovore oko produženja suradnje. Čelnici organizacije su optimistični po pitanju pozitivnog ishoda. Prvi izbor drafta 2015. godine se nedavno vratio u SAD s odmora u Italiji, što bi trebalo intenzivirati pregovore.

Govori se o petogodišnjem maksimalnom ugovoru, vrijednom 158 milijuna dolara, a cifra može porasti i do 190 milijuna ukoliko Towns bude izabran u jedan od All-NBA timova na kraju sezone.

Towns se pokazao kao jedan od najtalentiranijih igrača oko kojeg možete graditi ekipu. Bivši igrač Sveučilišta Kentucky je u prošloj sezoni prosječno bilježio 21,3 poena uz 12,3 skokova i 1,4 blokade, te vrijedi napomenuti da je nastupio u svim utakmicama regularnog dijela sezone, što je slučaj još od dolaska u ligu.

Prema važećem rookie ugovoru, Towns bi trebao zaraditi 7,8 milijuna dolara za iduću sezonu, te postati zaštićen slobodan igrač ako do tada ne produži ugovor s Wolvesima.

Uvjereni smo da će se stvari ubrzo završiti“, rekao je glavni trener Minnesote, Tom Thibodeau.

Pored Townsa, zvijezda momčadi Jimmy Butler može iskoristiti igračku opciju i postati slobodan igrač idućeg ljeta. Dakle, pred nama je vremenski period u kojem Wolvesi moraju povući ključne poteze ako žele ostati konkurentna momčad na nikad jačem Zapadu s Warriorsima, Rocketsima i novim Los Angeles Lakersima.

Košarku zavolio kada je bio manji od lopte. Nakon dugog i neambicioznog trenažnog procesa, prešao na kratko i ambiciozno bavljenje analizama. Ljubitelj dobrog protoka lopte i piva. Često pregabaritan za sjedišta u autu. Voli upotrijebiti dobru analogiju više nego sve prije navedeno.

    Ostavite komentar