Kanađani u transu, završnicu pete utakmice ispratilo 8,5 milijuna

Kanađani u transu, završnicu pete utakmice ispratilo 8,5 milijuna

Da su sve oči bile uprte u regiju Ontario prije par noći sasvim je normalna stvar, posebno kada su ljubitelji košarke u pitanju. Veliko finale Golden State Warriorsi su učinili još zanimljivijim pobijedivši Toronto Raptorse u njihovoj dvorani te su tako uspjeli smanjiti vodstvo momčadi iz Kanade na 3-2. Karakteristično je ovo finale po mnogo čemu, a jedna od stavki je i stalna putovanja preko granice koja dijeli Kanadu i SAD pa se tako sada serija za šestu utakmicu seli u popularno Bay područje.

Koliko je finale napeto govori i činjenica da je interesiranje između četvrte i pete utakmice za finalnu seriju poraslo za nevjerojatnih 37% što je ujedno i rekord kada su u pitanju statistički parametri. To je samim time najveći porast, no iako je većina ljubitelja NBA košarke očekivala titulu u Kanadi već nakon pete utakmice, Warriorsi su se pobrinuli barem za još jedan susret, a ovakvom skoku zasigurno je doprinio i sada već neslavan povratak Kevina Duranta za njegovu prvu i posljednju utakmicu u ovoj finalnoj seriji.

Budući da rejtinzi ABC-a koje smo gore naveli isključuju kanadsko tržište, treba spomenuti kako je peta utakmica kada su Kanađani u pitanju privukla 6,4 milijuna gledatelja i to u prosjeku, a završnica tog susreta pogurala je brojku na čak 8,5 milijuna. Imali su Raptorsi šut za pobjedu i naslov pa je ovaj skok nekako i razumljiv. Ukupan broj pratitelja možemo zaključiti na nekih 13,4 milijuna pa je tako ovaj događaj stavljen na listu kao 21. najgledaniji sportski prenos i definitivno najgledanija NBA utakmica ikada u Kanadi. Prošli rekord je bio za 1,9 milijun manji nego sadašnji, a vjerujemo kako će interest sve više rasti kako se bliži i sada sve više moguća ta famozna sedma utakmica. Ipak, oni najvatreniji navijači u dvorani i nisu se baš iskazali kada su nakon ozljede Ahilove tetive Duranta ispratili salvom zvižduka.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar