Jusuf Nurkić: Kobe Bryant mi je psovao na bosanskom jeziku

Jusuf Nurkić: Kobe Bryant mi je psovao na bosanskom jeziku

Jusuf Nurkić gostovao je u ESPN-ovoj emisiji, SportsCenter, prije svoje sinoćnje utakmice s Clippersima, gdje je govorio o svojim idolima, a kada ga je voditelj pitao za Kobea Bryanta, Nurkić se prisjetio kako mu je ovaj opsovao, i to baš na njegovom jeziku.

Bryant je uvijek bio poznat po svojoj kompetitivnosti, te se ne bi trebali čuditi što je išao toliko daleko da nauči par bosanskih riječi kako bi pokušao isprovocirati Nurkića.

˝Kobe je izvodio slobodna bacanja, tada sam prokomentirao kako ga nitko ne može ni dodirnuti, čovjek je čitavu večer na liniji za slobodna bacanja. Nakon toga, rekao je jednu riječ na mome jeziku, a ja sam ostao u čudu. Kako je to moguće, prvo sam mislio da mi se učinilo, pa on ne priča moj jezik!

Nakon toga, prošlo je nešto vremena, a Kobe je ponovno na liniji za slobodna bacanja, te ponovi tu istu riječ ! Bila je prosta riječ, tada sam zaključio kako sam poprilično siguran da sam dobro čuo što je rekao.

Shvatio sam da se Bryant trudi saznati ponešto o svakom igraču protiv kojega igra i na taj ga način pokušati omesti.˝

Na kraju je ipak otkrio kako je igranje protiv Kobea, bilo ostvarenje njegovih snova.

Jusuf Nurkić je ove godine u Portlandu imao priliku pokazati sav raskoš svog talenta. U svojoj drugoj cijeloj sezoni u Trail Blazersima je na prosjeku od 15,3 poena, 10,3 skokova i nešto više od tri asistencije, a Terry Scotts mu povjerenje dokazuje tako da Portland dobar dio svojih setova igra upravo preko Jusufa i visokog posta.

    Ostavite komentar