John Beilein neće ostati još dugo glavni trener Cavsa

John Beilein neće ostati još dugo glavni trener Cavsa

Glavni trener Cleveland Cavaliersa John Beilein razgovarao je s Cavsima o mogućem odlasku Beileina s trenerske pozicije prije kraja All-Star pauze, prenosi Adrian Wojnarowski.

Očekuje se kako će odluka doći u idući dan ili dva. Shams Charania s TheAthletica dodao je to kako se ne očekuje kako će Beilein ostati glavni trener do kraja sezone.

67-godišnji Beilein potpisao je petogodišnji ugovor s Cavsima ovo ljeto.

Ali porazi u kombinaciji s privatnim i javnim problemima s igračima Cavsima nisu dobro prošli s Beileinom. Imao je problema uspostaviti dobru komunikaciju, vezu s NBA igračima.

Zato su Cavsi zaposlili J.B. Bickerstaffa kao asistenta glavnom treneru, a on bi eventualno trebao preuzeti poziciju glavnog trenera.

Ovo je Beileinu prva godina kao glavni trener u NBA-u. U 54 utakmice ove sezone imao je 14 pobjeda i 40 poraza. Na sveučilištu glavni je trener od 1992. Vodio je Canisius, Richmond, West Virginiu i Michigan. Najviše se zadržao na sveučilištu Michigan, ukupno 12 sezona.

U tih 12 sezona imao je 278 pobjeda i 150 poraza. Prošle dvije sezone je bio jako dobar, ali nije uspio doći do naslova. Prošle godine u 37 utakmica Michigan je imao 30 pobjeda i sedam poraza.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar