Joerger: Giles i Bagley su budućnost Kingsa

Joerger: Giles i Bagley su budućnost Kingsa

Neki navijači Sacramento Kingsa zasigurno bi voljeli vidjeti tandem visokih rookie igrača njihove momčadi zajedno na parketu, posebice iz razloga jer su obojica proizvod sveučilišta Duke, no kako sada stvari stoje malo će pričekati na takvu postavku. Dvojac Blue Devilsa, Marvin Bagley III i Harry Giles III neće još neko vrijeme činiti par na centarskoj liniji u istoj petorci jer trener Dave Joerger smatra da se za takav potez i potpuno povjerenje moraju još razviti te naravno uigrati.

„To se može dogoditi u budućnosti, zašto ne? Sada je još uvijek rano govoriti o tome. Ideja nije loša, ali ima puno igrača na tim pozicijama i treba sve posložiti“, rekao je drugog dana trening kampa Kingsa njihov trener u kompleksu Golden One centra.

„Proces sklapanja cijele momčadi po pozicijama ne traje 10 dana, može potrajati čak cijelu godinu. Kome što najbolje leži još uvijek se traži, a njih dvojicu imam na različitim pozicijama. Za ono što trenutno planiramo nisu mi potrebni istovremeno na parketu“, dodatno je objasnio Joerger.

Bagley koji je odabran kao drugi izbor ovogodišnjeg drafta navodi se kao klasična četvorka. Giles je pak biran prošle godine od strane Portland Trail Blazersa kao 20. izbor te se svrstava na pozicije četiri i pet. Dakle, obojica su u prednjem dijelu terena i popunjavaju centarsku liniju, s tim da stariji može i na poziciju centra u datim trenucima, točnije prema gore.

S druge strane, iako Joerger nije dao točne informacije koje će pozicije navedeni igrači zauzeti, Bagley je jasno dao do znanja da može igrati i u vanjskoj liniji što je njegovom treneru sigurno zagolicalo maštu.

„Ja jesam krilni centar, tako je rekao i trener, ali još uvijek se dižem na perimetar, presijecam lopte, postavljam blokove i šutiram te tako širim svoju igru. Sviđa mi se ovakav sustav jer osjećam kako se uklapam i jako sam uzbuđen zbog toga“, rekao je Bagley koji je prošle sezone pokupio valjda sve individualne trofeje sveučilišne košarke.

Protiv Phoenix Sunsa u prvoj predsezonskoj utakmici smo ih vidjeli zajedno na parketu u određenim razdobljima igre, ali bez obzira na sve čini se kako ćemo to rijetko viđati kada regularna sezona počne.

Generalni menadžer Kingsa Vlade Divac nije krio oduševljenje prema Bagleyju sugeriravši da bi se mogao spustiti čak i na poziciju trojke kao krilo zbog svojih lateralnih kretnji i brzine u defenzivnim zadacima. Divac tvrdi kako Bagley može ispoštovati sve ono što Kingsi zamisle kao njegovu ulogu i postave pred njega u vidu zadatka. Možda čak i da bude novi Brandon Ingram.

„Navikao sam igrati na različitim pozicijama. U srednjoj školi sam bio razigravač, organizirao igru i prenosio loptu. Prošao sam sve pozicije, sada sam u NBA ligi, počinjem shvaćati sustav čiji sam član i koji je namijenjen za mene. Polako se privikavam i radim najbolje što mogu kako bih napredovao“, izjavio je bivši student Dukea.

Joerger smatra da je njegovo najjače oružje energija koju može donijeti momčadi:

„On je odličan skakač, koristi svoj atleticizam koji je na zavidnoj razini i duge ruke koje su mu veliki plus u napadu,a noćna mora za protivnika u obrani. Igra je za njega još uvijek strašno brza. Uči, trudi se, pokušava se uklopiti i trenutno je on naš energetski okidač koji će nam sigurno trebati često za vrijeme regularne sezone“, ukratko je definirao trener Kingsa.

U paru s Gilesom ili ne, od Bagleyja u Californiji očekuju puno toga.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar