Joe Johnson potpisao za Houston Rocketse

Joe Johnson potpisao za Houston Rocketse

Sacramento Kingsi su zadnjeg dana trade deadlinea obavili trostruku razmjenu s Cleveland Cavaliersima i Utah Jazzom. Iz Cavsa su doveli Imana Shumperta, a iz Jazzera veterana Joea Johnsona. Upravo su ovog drugom, tj. Johnsonu prema obavijesti Adriana Wojnarowskog otkupili ugovor, iako mu je isticao na kraju ove sezone. Tako su mu pomogli da potpiše ugovor za nekog contendera što je on i učinio. Potpisao je veteranski minimum do kraja sezone s Houston Rocketsima. Tako će se pridružiti svom bivšem treneru Mikeu D`Anthonyju koji ga je trenirao u Phoenix Sunsima u sezoni 2003-2004.

Tridesetšestogodišnji Joe je u ovoj sezoni postizao 7,3 poena, hvatao 3,3 skoka i dijelio 1,4 asistenciju u prosjeku na 32 utakmice koliko je za Jazz odigrao.

U NBA karijeri je igrao za Boston Celticse (izabrali ga na draftu kao 10. izbor prve runde), Phoenix Sunse, Atlanta Hawkse (gdje se i najdulje zadržao i pružao All Star partije), Brooklyn Netse, Miami Heat i od ljeta 2016. godine je bio u Utah Jazzu.

Johnsonova najveća prednost je što ima iskustva (odigrao je čak 112 playoff utakmica). Nije više igrač za preko 20 minuta po meču, ali Rocketsima može pomoći, jer je polivalentan igrač koji može da igra na tri pozicije (od dvojke do stretch četvorke) što Rocketsima može pomoći u borbi s Golden State Warriorsima.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar