Jimmy Butler o sezoni u dresu Heata: Ovdje pripadam

Jimmy Butler o sezoni u dresu Heata: Ovdje pripadam

Jimmy Butler je izjavio kako ne bi mijenjao ovogodišnje iskustvo u NBA „balonu“ usprkos porazu u finalnoj seriji.

Ovdje pripadam. Ovo mi stavlja osmijeh na lice. Ovo me čini sretnim…ne bih ovo mijenjao za ništa na svijetu. Stvarno smo voljeli biti jedni kraj drugih i natjecati se. To ne bih mijenjao za cijeli svijet. Ako moram provesti tri mjeseca uz neke ljude, to bi bili ovi ljudi“, rekao je Butler po završetku šeste utakmice NBA finala u kojoj su Los Angeles Lakersi nadigrali Miami Heat rezultatom 106 – 93.

Butler je tijekom dvadeset utakmica NBA doigravanja u prosjeku bilježio 22.8 poena, 6.5 skokova i  šest asistencija. Važnije od statistike, ostavio je dojam ratnika koji će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi njegov klub preživio i dobio još jednu priliku za napad na košarkaški tron.

Trener kluba s Floride, Eric Spoelstra, dijeli osjećaje svoje „prve violine“.

Ova svlačionica, bez obzira na to što se bude događalo u  budućnosti, pamtit će ovu godinu, ovu sezonu, ovo iskustvo i bratstvo koje je nastalo do kraja života.

U ovom poslu ste upravo zato da budete kraj ovakvih ljudi. A ja mogu ovako još dugo. Ali, momci koji su igrali i pokušavali pobijediti u ovoj seriji, bilo ih je nekoliko koji nisu bili ni blizu 100% spremni. Vjerojatno nisu ni trebali igrati, ali to je takva grupa ljudi. Željeli su to napraviti jedni za druge. A ja, stvarno sam shrvan jer nismo mogli pronaći način da se popnemo na vrh i završimo sezonu pobjedom.

Obojica su , međutim, pogledali prema budućnosti, a Butler je za kraj dodao:

Naučit ćemo nešto iz ovoga. Postat ćemo bolji. Vratit ćemo se. Bit ćemo spremni. To smo svi govorili u svlačionici. Imamo ekipu koja to želi. Momci žele odmah nastaviti raditi kako bi u nadolazećoj sezoni bili bolji. To je način na koji ovdje radimo.“

Sada kada su gotovo mogli namirisati konačnu pobjedu, Jimmyju i ostatku suigrača ne nedostaje motiva da iduće sezone naprave korak više.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar