James “kriv” što je Irving otišao

James “kriv” što je Irving otišao

Ljetos su Boston Celticsi poslali ponudu za Kyrieja Irvinga. Vlasnik Cleveland Cavaliersa Dan Gilbert je pitao LeBrona Jamesa za ostanak u Cavsima nakon ljeta 2018. godine.. James nije htio ili nije želio da potvrdi ostanak u Cavsima i nakon ove sezone. Poznato je da James prema slovu ugovora zbog player opcije može postati slobodni igrač nakon ove sezone.

Kad su dobili ponudu od Celticsa, Gilbert posebno inzistirao da Cavsi dobiju izbor prve runde od Brooklyn Netsa koji je tada bio u vlasništvu Celticsa. Taj pick je potpuno nezaštićen, što znači da na kojem god mjestu Brooklyn završi nakon lutrije, taj pick preko Celtica ide u Cavse.

Zato su se 9. srpnja prošle godine sastali Irving, njegov agent Jeff Wechsler i vlasnik Cavsa Gilbert, te pregovarali o budućnosti Cavsa. Gilbert je na tom sastanku zatražio od Irvinga da se izjasni gdje želi otići. Irving je želio u San Antonio Spurse, Minnesota Timberwolvese ili New York Knickse, ali ne i Celticse gdje je poslan u kolovozu.

U zamjenu za Irvinga Cavsi od Celticsa dobili tada ozlijeđenog Isaiaha Thomasa, Jae Crowdera, prava na Antu Žižića, ali i Brooklynov izbor prve runde drafta 2018.godine i jedan izbor u drugoj rundi 2019. godine.

Sada je postalo poznato da je Irving bio ljut na Jamesa, jer je vjerovao da je James dao blagoslov da se pregovara o razmjeni Irvinga u Phoenix Sunse prije drafta. Do se desilo nekoliko dana poslije odlaska GM-a Cavsa Davida Griffina. Prema tim pregovorima, Irving i Channing Frye su trebali da završe u Phoenix Sunsima, Eric Bledsoe (prijatelj s Jamesom, imaju istog agenta, Eric ima i nadimak ,,Mini James“) i Paul George u Cavsima, a Indiana bi dobila 4. izbor na zadnjem draftu (Sunsi izabrali Josha Jacksona) i vjerojatno Kevina Lovea.

Ipak, ligaški izvori navode da to nije točno, jer je Gilbert vodio pregovore na svoju ruku, a ne da je nagovoren od Jamesa i njegovog tima ljudi.

Irving je o tome šutio dok su Cavsi pregovarali s drugim momčadima o njegovoj budućnosti.

,,Nisam imao potrebu da išta komentiram, jer sam znao istinu, a i oni su je znali“, rekao je Irving. ,,Nije bitno što su drugi rekli. Znam da me nisu željeli tamo.“

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar