Izašle najbolje petorke novaka i defenzivaca: Luka premoćno izborio mjesto, Klayjevo premijerno pojavljivanje u obrambenim specijalcima

Izašle najbolje petorke novaka i defenzivaca: Luka premoćno izborio mjesto, Klayjevo premijerno pojavljivanje u obrambenim specijalcima

Sezona se polako bliži svome kraju, a dok iščekujemo tko će stati na megdan moćnoj mašineriji iz Oaklanda počele su pristizati i najbolje petorke za regularnu dio koji je iza nas. Sinoć smo saznali najbolje novake lige, dok su večer objavljeni i defenzivci.

Među novacima konkurenciju su očekivano pomeli Luka Dončić i Trae Young, koji su dobili maksimalni broj glasova, njih 200, a društvo im prave Marvin Bagley III I Jaren Jackson Jr. na krilu, odnosno DeAndre Ayton na centarskoj poziciji. Tako smo prvi put nakon sezone 1984-1985 dobili prvih 5 izbora drafta u prvoj petorci novaka, a tad su istu činili Michael Jordan, Hakeem Olawujon, Charles Barkley, Sam Bowie te Sam Perkins.

Drugu postavu novaka godine čine Shai Gilgeous-Alexander, Colin Sexton, Kevin Huerter, Landry Shamet te Mitchell Robinson.

Što se tiče obrambenih specijalaca, svoje mjesto su očekivano pronašli kandidati za najboljeg defenzivca godine Paul George, Giannis Antetokounmpo te Rudy Gobert, a kolege na bekovskim pozicijama su im Eric Bledsoe te Marcus Smart.

Druga petorka je sastavljena od Jruea Holidayja i Klayja Thompsona na bekovima, Kawhija Leonarda i Draymonda Greena na krilu te Joela Embiida na centarskoj poziciji. Zanimljivo je kako je Thompsonu ovo prvi put da je izborio svoje mjesto među defenzivcima, iako je godinama na glasu kao jedan od najboljih obrambenih bekova Lige.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar