Ivan Perasović: poraz od Turske nas je dodatno motivirao, a košarkom sam se počeo baviti iz ljutnje!

Ivan Perasović: poraz od Turske nas je dodatno motivirao, a košarkom sam se počeo baviti iz ljutnje!

Nakon prošlotjednog intervjua s Rokom Prkačinom ovaj tjedan Vam donosimo i drugog člana zlatne generacije: Ivana Perasovića, kadeta Splita.

H: Idemo krenuti od nekih početaka: vjerujem da je činjenica da ti je otac Velimir bio pakleni igrač pomogla u odluci da se kreneš baviti košarkom, da li je uz njega još netko bio presudan da se ozbiljnije kreneš baviti njome?

I: Naravno, uz mog oca, presudan je bio i moj brat Vicko, inače nekadašnji reprezentativac u mlađim uzrastima. Dok sam bio dijete sam ih stalno gledao dok su igrali 1-na-1, te me najviše frustriralo što mi nisu dali da igram s njima zbog godina, hahaha. To me motiviralo da krenem igrati košarku.

H: Mnogim mladim igračima slavno prezime stvara teret s kojim se teško nose, kakva je situacija kod tebe?

I: Meni prezime ne predstavlja teret, već više služi kao dodatna motivacija, da na terenu pokažem sve svoje kvalitete, te da nisam ovdje radi prezimena.

H: Prvenstvo ste otvorili porazom od Turske unatoč dvocifrenom vodstvu u jednom trenutku, a nakon toga ste nanizali 6 pobjeda do zlata. Koliko vam je poraz od Turske, koja je na kraju završila kao brončana, poslužio u motivacijskom smislu? Vidjeli smo kasnije kroz turnir kako ste guste završnice uvijek odnosili na našu stranu.

I: Teško smo podnijeli taj poraz jer smo željeli otvoriti turnir s pobjedom, ali poslije nam je to poslužilo više kao motivacija te nam je dalo iskustva za teške trenutke u nastavku turnira.

H: Pružao si odlične partije na turniru, koliko je u tome bilo zasluga trenera Mile Karakaša, koji te odlično poznaje iz kluba?

I: Sigurno je njegova velika zasluga, cijelu godinu smo skupa, navikli smo jedan na drugoga, upoznat sam s njegovim akcijama, njegovim stilom igre, i to mi je mnogo olakšalo.

H: Cibona je Roku Prkačina za iduću sezonu ustupila momčadi Rudeša, da se kroz njihove seniore kali i polako priprema za budućnost, da li i Split ima slične planove s tobom za iduću sezonu, postoje li kakve naznake da bi mogao dobiti i seniorskih minuta?

I: Ima, igrat ću za Univerzitas, koja je druga momčad Splita. Sto se tiče minuta za prvu momčad još ne znam hoću li ih dobiti, no svakako se nadam prilici.

H: Stručnjaci kao tvoju najveću vrlinu ističu šut i finu, mekanu ruku. No idemo s tvoje strane malo pogledati: što kod sebe smatraš najjačim oružjem uz šut, a na čemu smatraš da trebaš raditi?

I: Smatram da je moje najveće oružje uz šut moja prodornost, završetci na obruču i atleticizam, pogotovo u tranziciji. Najviše još trebam raditi na tehnici, pogotovo driblinga.

H: Koliko si gledao snimki nastupa svog oca? Jesi li obraćao pažnju na neke njegove poteze te ih pokušao implementirati u svojoj igri? Nabacite li ponekada 1-na-1, tko bude bolji u tim dvobojima?

I: Gledao sam mnogo snimki njegovih nastupa, pogotovo kad je igrao u Jugoplastici, te određene poteze gledam što više implementirati u svoju igru. Nažalost, radi njegovih problema s kukom ne možemo više igrati 1-na-1, ali prije bi me redovno pobjeđivao.

H: Koliko ti otac pomaže u razvoju i karijeri sa savjetima? Vjerujem da on s bogatim, što igračkim što trenerskim iskustvom ti uvijek ima neki kvalitetan savjet za udijeliti.

I: Dosta mi pomaže, prije i poslije svakog treninga i svake utakmice mi ima neki savjet za reći, zna mi ponekad biti malo naporan ali na kraju ga uvijek poslušam, svjestan sam koliko je stvari prošao u karijeri te da mi govori u najboljoj mjeri.

H: Jednog kolegu s portala, koji vas je gledao na turniru u Vodicama, podsjećaš na Tonija Kukoča. Koga imaš za uzora od igrača, čije poteze pokušavaš prenijeti na sebe i svoju igru? Tko ti je najdraži igrač?

I: Oduvijek mi je uzor i najdraži igrač bio Kobe Bryant. Kod njega mi se čak ne sviđa toliko njegov stil igre, koliko njegov pobjednički mentalitet. Što se tiče Kukoča, on je jedan od najboljih svih vremena, nadam se da moj stil podsjeća na njegov.

H: Vjerujem da ti je san nastupiti u NBA ligi, te da si vjerni pratitelj iste, za koji klub navijaš?

I: Naravno, kao i svakom košarkašu mi je NBA liga san. Što se tiče omiljene ekipe, oduvijek sam navijao za Lakerse.

H: I za kraj, zbog čega ti je Hoopster najdraža stranica? 🙂

I: Jer prenosite moje najdraže teme na humorističan i jedinstven nacin, i jer je admin legenda hahaha.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar