Irving otvoreno: Neću produžiti ugovor

Irving otvoreno: Neću produžiti ugovor

Nakon odlaska iz tabora Cleveland Cavaliersa u Boston Celticse, Kyrie Irving nije imao sreće. Propustio je dobar dio sezone zbog problema s ozljedama kao i čitavo doigravanje gdje su Celticsi bili na korak od plasmana u veliko Finale.

Ono što posebno raduje Irvinga jeste naredna sezona kada očekuje da u par s Gordanom Haywardom napadne vrh lige:

Trenutačni fokus jeste napasti prsten naredne sezone. To neće utjecati na moju odluku da odbijem svoju player opciju ugovora za sezonu 2019/2020. No, ugovor nije ono što me trenutačno zamara nego je prioritet ono što ćemo pokušati napraviti na parketu“, izjavio je Kyrie zatim se dotakao budućnosti:

Iz više razloga ne bih aktivirao još jednu godinu ugovora s Bostonom. Jedan od njih je i financijske prirode jer mogu potpisati dosta veći ugovor. Ponavljam, pokušavam ići godinu za godinom tako da me pretjerano ne zanima što će biti kada mi istekne ugovor. Ipak, teško je biti gluh na te stvari zbog medija i ostalih vanjskih faktora ali kažem, moj um je trenutno fokusiran na narednu sezonu ovdje u dresu Celticsa. Kada dođe vrijeme za novi ugovor tada ćemo pričati o tome.

U narednoj sezoni Irving bi trebao zaraditi oko 20 milijuna dolara dok bi trebao za player opciju u sezoni 2019/2020. mogao dobiti nešto više od 21 milijun dolara. No, cap space raste iz godine u godinu, dok 26-godišnji Irving svjestan da može dobiti dosta veće novce. Nema sumnje kako se NBA momčadi neće suzdržavati da ponude izdašne sume ovom ponajboljem košarkašu današnjice.

Masivan poput attacka, zanimljiviji i od Shaqa. Uvalim lakatuŠu u postu bilo domaćem ili gostu. TZ 075

    Ostavite komentar