Irving: Mlađi igrači ne znaju što je sve potrebno za osvajanje naslova!

Irving: Mlađi igrači ne znaju što je sve potrebno za osvajanje naslova!

Rollercoaster sezona Boston Celticsa se nastavlja. Kao po scenariju, ostvare par pobjeda protiv jačih suparnika, te nakon toga ubilježe poraze u dvobojima koje moraju pobijediti. Tako su nakon četiri vezane pobjede u ovoj godini upisali dva poraza, od kojih je sinoćnji protiv Orlanda 105-103 posebno teško pao lideru momčadi Kyrieju Irvingu.

Irving je sinoć bio najbolji strijelac Bostona, unatoč lošijim brojkama (0-5 za tri poena, 43 posto iz igre), a nakon poraza nije štedio riječi za poraz svoje ekipe, a posebno direktan je bio prema mlađim igračima.

“Mlađi članovi momčadi ne znaju što je sve potrebno za osvojiti naslov, što je sve potrebno da se dosegne ta razina. Nisu svjesni da je to svakodnevna obaveza. Ako misle da je sad teško, kako onda zamišljaju Finalnu seriju?”, direktan je bio Irving te nastavio:

Prošle godine nismo imali nikakva očekivanja radi raznih stvari, te nije bilo nikakvog pritiska na mlađima, koji su mogli opušteno igrati i nadmašiti vlastita očekivanja. Ove sezone je drukčije, ove sezone od prvog dana svi u klubu imamo visoka očekivanja. To je dobra stvar, ali je problem što ista ne opravdavamo.

“Imamo momčad za doći do Finala, ali moramo svi biti bolji. Ja moram biti bolji. Ako mislimo ostvariti zacrtano moramo pobjeđivati ove utakmice u gostima, a ja kao lider moram voditi ekipu ka pobjedama. Moram biti bolji lider i odvesti ekipu na šampionsku razinu.”, za kraj je rekao Irving.

Irving zna što je sve potrebno za dosegnuti tu razinu, s obzirom na to da se njegove momčadi od 2015. godine nalaze u Finalu, te ima jedan prsten. Uz to, rastao je uz lidera kao što je LeBron James, te je imao od koga upijati lidersko znanje i iskustvo za najveće uspjehe. Ako Celticsi imaju u planu u najmanju ruku ponoviti lanjski uspjeh moraju početi pobjeđivati protiv slabijih protivnika, te si ne dozvoliti poraze kao protiv Orlanda i Phoenixa.

Ova sezona je pravi test za Irvingove liderske sposobnosti, odnosno da li je on u stanju biti vođa šampionske momčadi.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar