INTERVJU: Alexis Ajinca za Hoopster o svojoj karijeri i NBA ligi danas

INTERVJU: Alexis Ajinca za Hoopster o svojoj karijeri i NBA ligi danas

Pozdrav Alexis, čast je pričati s tobom i hvala ti što si odvojio vrijeme za Hoopster. Evo, da započnemo i s pitanjima.

 

  1. LUKA: Tvoja prva NBA ekipa je bila Charlotte, koja se onda zvala Bobcats. Kako si se osjećao kad si iz Europe došao prvi put u najbolju ligu na svijetu?

ALEXIS: Prvi put kad samo došao u Charlotte, u Sjevernu Karolinu, bio sam nervozan i uzbuđen u isto vrijeme. Prvi trening je bio odličan. Bilo je to zanimljivo iskustvo, ali naravno bio sam nervozan jer sam došao prvi put sam u novu državu. Ali sve u svemu, naravno jedno nevjerojatno iskustvo.

 

  1. LUKA: Kad si bio u Charlotti, upoznao si i možda najvećeg igrača svih vremena Michaela Jordana. Kako si doživio to?

ALEXIS: Kad sam prvi put upoznao Jordana osjećao sam se kao malo dijete. Bio sam jako sretan i impresioniran, jer to je ipak Michael Jordan. On je sve napravio za nas i osjećao sam se kao da sam već ostvario svoj san.

 

  1. LUKA: U NBA ligi si igrao za Dallas, Toronto i New Orleans gdje si se najviše zadržao. Kad sve zaokružiš, gdje ti je bilo najbolje?

ALEXIS: Da, igrao sam u Dallasu, Torontu i New Orleansu, i tamo se najviše zadržao. Bilo je zanimljivo iskustvo. Tamo mi je bilo najbolje jer sam najviše i igrao. Ali, kad bih morao birati koja je najbolje ekipa bila u kojoj sam igrao, to je zasigurno Dallas. Oni su te godine osvojili ligu, nažalost ja nisam bio dio te ekipe jer su me razmijenili, doveli su Peju Stojakovića, a ja sam finiš sezone odradio u Torontu.

 

  1. LUKA: Kroz karijeru si igrao s nekim od najboljih igrača u ligi. Tko je najbolji igrač s kojim si igrao?

ALEXIS: Igrao sam s Anthonyjem Davisom i znao sam još onda u prvoj godini da je odličan igrač u obrambenom i napadačkom segmentu. Ali, najbolji igrač s kojim sam igrao je Dirk Nowitzki. On je drugi kalibar igrača, sve što je napravio od početka svoje karijere je nevjerojatno – On će bit Hall of Fame i mislim da je najbolji europski igrač koji je igrao u NBA ligi.

 

  1. LUKA: Tvoja najbolja utakmica je bila protiv Lakersa 2016. godine, kad si imao 28 poena i 15 skokova. Tad je za njih igrao i Kobe Bryant, kakav je osjećaj bio pobijediti jednu takvu veličinu?

ALEXIS: Da, to je bila moja najbolja utakmica. Bilo je odlično, to je bila zadnja utakmica Kobe Bryanta na parketu New Orleansa. Bio sam ekstra motiviran,  cijela dvorana je bila u ljubičasto-zlatnim bojama. Frustriralo me, jer je to bila naša dvorana, naš grad i svi ljudi koji su trebali biti za nas, bili su praktički protiv nas. To me motiviralo. Tad je bilo prvi put da sam mogao iskazati sve što znam na parketu, Davis je bio ozlijeđen i to je bila moja prilika. Nažalost, nakon toga nisam nikad više dobio takvu priliku.

 

  1. LUKA: Tko će biti nova zvijezda lige? Luka Dončić ili netko drugi?

ALEXIS: Teško je reći. Nove generacije su jako talentirane. Vidimo kako Luka Dončić uništava ligu sa samo 20 godina. Trae Young je isto jako dobar, ali mislim da će Dončić biti najveća zvijezda. Jako impresionira sve što radi, evo baš je i postao prvi igrač koji je ostvario triple-double učinak izvan SAD-a i Kanade. Tako da, Luka je budućnost NBA lige.

 

  1. LUKA: Ovo moramo pitati. Tko je po tebi najbolji hrvatski košarkaš u povijesti.

ALEXIS: Najbolji hrvatski košarkaš….Toni Kukoč, rekao bih Toni Kukoč.

 

  1. LUKA: I zadnje pitanje, tko će osvojiti prsten ove sezone?

ALEXIS: Jako dobro pitanje. Za sada Lakersi izgledaju jako dobro. Ako svi ostanu zdravi, mislim da ih nitko ne može dobiti u četiri utakmice. Ako gledam tko će igrati u finalima, na Zapadu bih rekao Lakersi i Clippersi, a na Istoku Milwaukee i i Toronto. I finale vjerojatno Lakersi protiv Milwaukeeja. Bit će zanimljiva sezona, već neke ekipe sada izgledaju odlično, a neke za koje smo mislili da hoće, baš i ne igraju najbolje.

 

Hvala Alexis još jednom!

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar