Iguodala: Curry je dobra osoba, jedini razlog zašto igram košarku…

Iguodala: Curry je dobra osoba, jedini razlog zašto igram košarku…

Andre Iguodala navodno je izjavio kako vjeruje da je Stephen Curry drugi najbolji igrač u povijesti košarke, odmah nakon Michaela Jordana. Ponegdje je ta izjava preinačena u „drugi najbolji razigravač svih vremena“. U krajnjoj liniji možda i nije toliko bitno. Ono što je jasno je da Iguodala prema Curryju gaji veliko poštovanje i privrženost.

Nakon utakmice broj 2 NBA finala, u kojoj su Golden State Warriorsi usprkos ozljedama Klaya Thompsona i Kevona Looneyja stigli do pobjede, novinar The Athletica Ethan Strauss upitao ga je što ga motivira da igra trpeći ozljede.

Sviđa mi se Steph“, jasan je bio Iguodala.

Dobar je čovjek. Dobro je biti u njegovoj blizini. To je doista jedini razlog zašto volim igrati košarku. To je jedini razlog zašto igram.

Od Iguodale je potom zatraženo da pojasni je li njegova motivacija pomaganje Curryju u izgradnji košarkaškog nasljeđa.

Tako je. Nikada nisam vidio nekoga takvog. Da tako dobra osoba uvijek izazove neku reakciju kod svojih vršnjaka zbog ljubomore na ono što ima, jednostavno ga loše tretiraju. Što god treba učiniti kako bi zaštitili njegovo nasljeđe, ja sam apsolutno za to“, zaključio je popularni Iggy.

Treba napomenuti da je upravo Iguodalin šut za tri poena zatvorio vrata pobjede Toronto Raptorsima u drugoj utakmici finalne serije te da je njegov doprinos dominaciji Warriorsa jasan još od 2015. godine, kada je proglašen Najkorisnijim igračem NBA finala.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar