Igore, la pa pa: Sunsi otpustili Kokoškova

Igore, la pa pa: Sunsi otpustili Kokoškova

Nakon samo jedne sezone Igor Kokoškov je izgubio povjerenje uprave Phoenix Sunsa. Prvi europski glavni trener u najjačoj ligi svijeta je tako ostao bez posla nakon što je u svojoj debitantskoj sezoni u novoj ulozi ostvario 19 pobjeda i 63 poraza. Na jakom zapadu se od mlade ekipe Sunsa nije ni očekivao odlazak u doigravanje, a kada isčekujemo ovako moćnu draft generaciju predvođenu Zionom Williamsonom i Ja Morantom nije ni tako loše biti među tri najlošije momčadi lige.

Vrijeme otpuštanja Kokoškova poklapa se s još jednim upražnjenim mjestom glavnog trenera u ligi, a to je ono na klupi Los Angeles Lakersa. Obje momčadi iz Pacific divizije u svojim planovima imaju na klupu smjestiti Monty Williamsa, trenutnog pomoćnika na klupi Philadelphia 76ersa, a bivšeg glavnog trenera New Orleans Pelicansa s kojima je dva puta izborio ulazak u doigravanje.

Otkaz na klupi Sunsa nije nikakva novost te će idući trener ekipi iz Arizone biti sedmi u osam sezona, a u svlačionici će ga dočekati talentirano društvo predvođeno Devinom Bookerom i DeAndre Aytonom. Ljubiteljima košarke s naših prostora ostaje žal, jer je pred kraj sezone značajniju ulogu u rotaciji počeo dobivati Dragan Bender, pružajući odlične partije, ali momčad koja je u posljednjih sedam sezona uz Orlando Magic ostvarila najmanje pobjeda, potražit će sreću s nekim drugim vodećim čovjekom na klupi.

    Ostavite komentar