Ideja za “The Decision” došla od navijača

Ideja za “The Decision” došla od navijača

The Decision“, televizijska objava LeBrona Jamesa kada je bio slobodan igrač u 2010. oko toga u kojoj će momčadi nastaviti karijeru. LeBronu se to financijski isplatilo, baš i kao TV kući koja je imala prijenos te objave, svi su oni voljeli tu dramu.

Ali navijači, pogotovo navijači Cleveland Cavaliersa nisu to voljeli. Ispalo je kao da je LeBrom egoističan, a u većini slučajeva navijači nisu voljeli ovaj potez. Ovaj događaj je skupljao novac za dobrotvorne svrhe, ali svejedno trebalo je Jamesu vremena da se riješi te negativne slike.

No, čija je bila ideja „The Decision“ ? LeBronova nije. Nije ni od njegovog poslovnog partnera Mavericka Cartera ili Jima Grayja, nije to smislio niti Leon Rose ili World Wide Wes. Nitko u njegov užem krugu ljudi.

Ideja je došla od nekoga tko je napisao pismo tada zaposleniku ESPN-a Billu Simmonsu.

Što ako LeBron objavi svoju odluku za 2010.-11. preko ABC-a uživo, na određeni datum i nek se prijenos zove LeBron’s Choice“, napisao je Drew, nisu objavili njegovo prezime. „Kakav bi to rating bio za TV.“

Simmons je odgovorio: „Ako je LeBron pametan on bi ovo uspio riješiti preko svoje kompanije, prodao bi prava mreži i otkrio svoju momčad preko showa. Mogli možda to uraditi i preko pay-pre viewa.“

Simmons je to onda predložio Jamesu na All-Star utakmici u Dallasu, a onda je sve više priče bilo oko toga tijekom NBA finala 2010. The Decision je trebao biti događaj za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe, trebao je to biti nesebičan događaj. I bio je skupili su oko dva milijuna, ali ljudi nisu imali takvu sliku.

A onda nakon onog predstavljanja Dwaynea Wadea, Chrisa Bosha i Jamesa, gdje je LeBron rekao: „ne tri, ne četiri, ne pet“, momčad je imala još lošiju sliku u javnosti. LeBron je na kraju uspio srediti sve te probleme, osvojio je dva naslova s Miamijem, a na kraju uspio je donijeti naslov i u Cavalierse s kojima je u potpunosti vratio javnost na svoju stranu.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar