HRVATSKA JE EUROPSKI PRVAK!!!

HRVATSKA JE EUROPSKI PRVAK!!!

HRVATSKA KOŠARKAŠKA U-16 SELEKCIJA JE EUROPSKI PRVAK!!

U napetoj završnici Hrvatska je pobijedila Španjolsku 71-70, a pobjedu je donio Roko Prkačin polaganjem tri sekunde do kraja.

Cijela utakmica je bila tvrda, uz dosta prekršaja, u kojima su prednjačili Španjolci. Naši su vodili sve do zadnje četvrtine, kada su Španjolci u jednom trenutku otišli i na +6.

No, prvo je Filip Paponja stavio tricu te nas vratio u egal, a nakon toga pri rezultatu 67-67 Prkačin zakucavanjem donio prednost. Poslije su Španjolci tricom poveli 70-69, no onda je Prkačin polaganjem donio pobjedu Hrvatskoj.

No, krenimo od početka.

Hrvatska je u prvom dijelu konstantno bila u prednosti, a u jednom trenutku je ta prednost iznosila i 8 razlike. Nošena sjajnim Borisom Tišmom bježala je Španjolcima cijelo vrijeme, a na ruku im je išla i izuzetno loša realizacija trica od strane protivnika.

No, malo po malo Španjolci su topili prednost, a u zadnjoj četvrtini i prešli u vodstvo od 6 razlike, koje im na kraju nije bilo dovoljno.

Najbolji igrač je bio Boris Tišma, koji je 19 od svoja 24 poena zabio u prvom dijelu, a pratio ga je Prkačin s 18 poena i 10 skokova. No, odličnu partiju je odigrao Filip Paponja, koji je stavio možda i ključnu tricu kod hvatanja zaostatka, te je obrambeno fenomenalno odigrao.

Momci, svaka čast!

 

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar