Horford želi ostati u Bostonu! Pristat će i na manju plaću

Horford želi ostati u Bostonu! Pristat će i na manju plaću

Nakon poprilično brutalnog ispadanja iz NBA doigravanja od strane zahuktalih Milwaukee Bucksa Boston Celticsi se okreću ljetnom prijelaznom roku u kojem moraju donijeti nekoliko važnih odluka. Jedno od pitanja koje se nameće je hoće li moći zadržati Kyrieja Irvinga i Ala Horforda, a možda još važnije, žele li?

Horford je bio ljepilo koje je momčad Celticsa cijele sezone držalo na okupu, a i njegove igre u doigravanju su ocijenjene kao dobre. Irving je s druge strane tri mjeseca proveo pokunjen zbog promjenjive forme. Kad tome dodamo da neke analize cjelokupne izvedbe Boston Celticsa ukazuju kako bi emocionalno i praktično bilo bolje da Kyrie ovog ljeta potpiše ugovor negdje drugdje, dilema je jasna.

U slučaju Horforda čini se da želi ostati u Bostonu. Novinar Boston Heralda Steve Bulpett tvrdi da je Horford spreman pristati na smanjenje plaće te ostati Celtic i iduće sezone. Da bi se to postiglo iskusni centar morao bi se odreći svog trenutnog ugovora.

Kelti još moraju dokučiti što Al Horford želi. Veteran se potencijalno može odreći 29 milijuna dolara koje bi trebao dobiti nagodinu, a prema izvoru bliskom NBA ligi, Horford želi ostati (u Bostonu). Izvor još dodaje da bi Horford pristao na neki „prijateljsko-timski“ broj ako bi mogao dobiti ugovor na dvije godine. Zasad međutim, Celticsi tek moraju započeti pregovore s Horfordom ili njegovim predstavnicima.
Horford je ključni zupčanik za Boston. Ili je bio. Znamo da će Danny Ainge napraviti svaki potez za koji misli da će poboljšati njegov tim, bez obzira na odnose s igračima. Zamjena Isaiaha Thomasa je to potvrdila.

Jedno od otegotnih okolnosti kada je Al Horford u pitanju su i njegove godine. Do početka sljedeće sezone napunit će 33. Također, to je jedan od razloga zašto se Anthony Davis često spominje u kontekstu dolaska u Boston. Pomlađivanje tima na centarskim pozicijama.
Kakav bi „popust“ potaknuo obje strane da ostanu zajedno? Ne znamo. Ali činjenica da Horford navodno želi ostati i pokušati gurnuti ovu momčad korak dalje nešto je što bi navijačima Celticsa moglo barem nakratko isprati gorak okus poraza.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar