Horace Grant o Jordanu: On prokazuje, ne ja

Horace Grant o Jordanu: On prokazuje, ne ja

Da je Michael Jordan oštar prema suigračima danas nije nikakva novost. Kada je Sam Smith 1993. godine objavio knjigu pod naslovom „The Jordan Rules“, Jordanova netaknuta slika po prvi put se zatresla. Događaj je, naravno, spomenut u dokumentarnoj seriji The Last Dance, ali uz oprečna mišljenja.

„Nisam doprinio tome. To je bio Horace. On je odavao sve što se događalo u ekipi“, izjavio je Jordan.

„Kada smo počeli osvajati naslove, a svi su pričali prvo o Michaelu pa onda o svima drugima, mislim da je to pogodilo Horacea. Osjećao se ostavljen po strani. Bio je u Michaelovoj sjeni“, rekao je centar Bullsa Will Perdue koji je sudjelovao u osvajanju prva tri naslova NBA prvaka.

„Ne. Ništa nisam otkrio Samu Smithu o vezi s mojim bivšim suigračima. Mnogi ljudi me, jer Sam i ja imamo sjajan odnos, koriste kao žrtvenog jarca. Neka tako bude“, rekao je prozvani Horace Grant.

Grant je, međutim, imao puno više za reći nego li je prikazano u spomenutom dokumentarcu. Za ESPN je izjavio sljedeće:

„Kao što sam svima rekao, to je potpuno, potpuno otvorena laž. I kao što rekoh, ako MJ ima problem sa mnom, razgovarajmo ili to možemo riješiti na drugi način. Ipak, on izlazi u javnost s takvom laži o meni kao izvoru informacija“, revoltiran je Horace.

„Sam i ja smo oduvijek odlični prijatelji. Još uvijek smo bliski. Ali zbog svetosti te svlačionice nikad ne bi iznio nešto osobno. Činjenica da se Sam Smith bavio istraživačkim novinarstvom znači da je trebao imati barem dva izvora kako bi napisao knjigu. Zašto bi MJ upirao prstom u mene, ok? To je jednostavno neki inat, kažem vam“, nije se mogao zaustaviti Grant.

„Za vrijeme ovog tzv. dokumentarca, ako rečete nešto o njemu, cenzurirat će vas. Pokušat će uništiti vaš lik. Mislim, Charles Barkley, bili su prijatelji više od 20 – 30 godina, ali otkad je rekao nešto vezano u Michaelov način vođenja Hornetsa nisu progovorili. Moja poanta je da je rekao kako sam ja prokazivač, ali nakon 30 – 35 godina, spominje svoju prvu sezonu i odlazak u suigračevu sobu punu kokaina, trave i žena. Zašto je to uopće spominjao? Kakve to ima veze s ičim? Mislim, ako želite prokazivača, eto vam ga tamo“, zaključio je nekadašnji krilni centar Bullsa.

Smith je dobivao informacije iz raznih izvora. Izdvojiti Granta kao glavnog krivca poprilično je blesavo. Iz današnje perspektive mogli bi reći i nebitno. Michael, s druge strane, takve stvari prima vrlo osobno. Radilo se o činjenicama ili insinuacijama . Njihov turbulentan odnos opisan je i u nekim ulomcima Smithove knjige.

„Sve o čemu se brineš su tvoji poeni i svi to znaju“, rekao je Grant Jordanu. „Nije ti stalo do ničeg osim do sebe.“

„Ti si idiot“, vrisnuo je Jordan na Granta. “Upropastio si svaku akciju koju smo ikad odigrali. Preglup si da uopće zapamtiš akciju. Morat ćemo te se riješiti.“

U knjizi je opisana i situacija iz doigravanja ’91 kada je Grant na klupi pokušao slomiti ruku Jordanu. Vjerojatno je dobro što u tom naumu nije uspio jer su uslijedila tri uzastopna naslova. Hoće li ovu situaciju riješiti razgovorom koji priliči civiliziranim ljudima ili će MJ jednostavno nastaviti dalje ne obazirući se na prozivke, vidjet ćemo. Snitches get stitches.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar