Haslem: Ovo je moja posljednja sezona

Haslem: Ovo je moja posljednja sezona

Legendarni košarkaš Miami Heata, Udonis Haslem iza sebe ima bogatu NBA karijeru. U nedavnom razgovoru za Basketball Insiders, Haslem je govorio o karijeri te planovima nakon tekuće sezone.

38-godišnji Haslem je trenutno četvrti najstariji igrač u ligi iza Vincea Cartera, Dirka Nowitzkog i Jamala Crawforda, a svlačionicu dijeli s još jednim veteranom Dwyaneom Wadeom. Upravo je Wade na ljeto potpisao jednogodišnji ugovor s ciljem da se umirovi na kraju sezone, dok je Haslem otkrio što će dalje.

Ne postoji nešto što nisam napravio na NBA parketima tako da ću nakon ove sezone završiti s aktivnim igranjem košarke. Moja djeca odrastaju i sva tri sina imaju svoje obaveze tako da želim više vremena posvetiti njima.

Iako u prosjeku igra tek pet minuta prosječno u Haslemu još ima energije dostojne NBA paketima. Demonstrirao je to ove sezone kada je par puta ušao u igru i pokazao da može biti od koristi posebice u obrani. Ipak, svjestan svojih godina i uloge Udonis je to prihvatio normalno.

Shvaćam što momčad očekuje od mene i tu sam za svoje suigrače. Naravno kada smo uskraćeni zbog ozljeda spreman sam doprinijeti na parketu. No, većinu vremena moj doprinos je moje iskustvo koje prenosim momcima. To je nešto što ne možete vježbati nego trebate iskusiti.

Haslem je  čitavu karijeru u NBA ligi proveo igrajući za Heat gdje je proveo ukupno 16 sezona. Kako sam kaže to je nešto čime se ponosi, jer malo je igrača koji nisu mijenjali gradove te bili odani istoj momčadi.

Osvajač tri naslova prvaka u dresu Heata u zasluženu mirovinu odlazi svjestan svoje karijere i doprinosa koji je ostavio iza sebe.

“Svaki put kada izađem na parket imam jednu zamisao, a to je da budem taj na koga se suigrači mogu osloniti. Igrao sam s mnogim igračima među kojima su neki budući stanovnici Kuće Slavnih tako da i znajući da sam i njima bio potpora dovoljno govori o mom doprinosu i načinu igre. Nemam kajanja u svojoj karijeri i mogu reći da nakon sezone odlazim u zasluženu mirovinu”, na kraju je zaključio Haslem.

Kroz 16 sezona Haslem će ostati upisan kao najbolji skakač u povijesti franšize iz Miamija, te drugi po broju odigranih utakmica odmah uza Wadea.

Masivan poput attacka, zanimljiviji i od Shaqa. Uvalim lakatuŠu u postu bilo domaćem ili gostu. TZ 075

    Ostavite komentar