Gregg Popovich prešao Jerryja Sloana, samo dva trenera ispred legende Spursa

Gregg Popovich prešao Jerryja Sloana, samo dva trenera ispred legende Spursa

Gregg Popovich, trener San Antonio Spursa došao je do 1222. pobjede u karijeri kao glavni trener i tom pobjedom prestigao je Jerryja Sloana za treće mjesto na vječnoj listi trenera po pobjedama. Do te pobjede Spursi su došli protiv Oklahoma City Thundera nakon dva produžetka. Završilo je rezultatom 154-147 za Spurse.

U ovoj utakmici imali smo dvije fantastične predstave. LaMarcus Aldridge je ubacio 56 poena, što je najviše poena u jednoj utakmici za igrača Spursa od Tonyja Parkera koji je ubacio 55 poena u 2008. To je najviše poena bez trice od Shaquillea O’Neala koji je to ostvario 2000. kada je ubacio 61 poen.

Russell Westbrook je imao 24 poena, 24 asistencije, 13 skokova i dvije ukradene. Ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Spursa.

2006. bila je posljednja godina prije ovoga kada su dvije momčadi kombinirano imale preko 300 poena, naravno isključujući All-Star utakmicu. Spursi su imali 16-19 za tri, najveći postotak za tricu za ijednu momčad koja je imala više od 15 pokušaja.

Derrick White i Jerami Grant su imali rekord karijere po poenima. Ovom pobjedom Spursi su sada na omjeru 25-18, a Oklahoma City Thunderi također imaju 25 pobjeda, ali imaju dva poraza manje, ukupno 16 i drže treće mjesto na Zapadu.

Ispred Popovicha su još sada Lenny Wilkens koji ima 1332 pobjede u karijeri i Don Nelson koji ima 1335 pobjeda u karijeri.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar