Green na korak do suspenzije

Green na korak do suspenzije

Šesta utakmica serije na rasporedu je večeras u Oakland areni, a srčani Draymond Green ima veliki poticaj da svoje ponašanje drži na najboljem mogućem nivou. Naime, igrač Golden State Warriorsa itekako će morati prikazati svoj lik u što bolje svijetlu jer bez obzira kakvim se pokazao u igračkom smislu, kao ličnost je prema NBA pravilniku uvelike zakazao barem što se doigravanja tiče. Da budemo malo precizniji, nova tehnička pogreška bila bi Greenova ukupno sedma od završetka regularne sezone što prema pravilima lige znači jednu utakmicu suspenzije. Dakle, ako Warriorsi večeras izjednače, a Green zaradi tehničku – neće nastupiti u odlučujućoj utakmici koja bi se igrala u Torontu.

“Itekako sam svjestan“, rekao je Dray svoj komentar na ovu temu pa nastavio: „To uopće nije teško izbjeći, samo trebam igrati i opustiti se“, zaključio je. Svjestan možda jeste, ali dobro znamo kakav je karakter tako da ćemo u ovaj drugi dio malo teže povjerovati. Nakon što je u prvih 11 susreta doigravanja skupio četiri tehničke, Green je uspio izdržati idućih osam susreta bez ijedne što je za njega uistinu uspjeh. Međutim, kada su na red došle četvrta i peta utakmica finalne serije protiv Toronto Raptorsa, u svakoj je zaradio po jednu i došao do brojke šest koju može shvatiti kao opomenu pred isključenje.

U trećoj četvrtini utakmice broj četiri, nakon prodora u kojem ga je zaustavio Pascal Siakam, Green je bio doista ljuti jer Kameruncu nisu svirali prekršaj pa se na njemu karakterističan način unio sucu Ericu Lewisu u lice i rekao par riječi nakon čega ovaj uopće nije oklijevao te je odmah pokazao tehničku. Tri dana kasnije, frustriran nakon što mu je dosuđen faul nad Kyleom Lowryjem baca loptu u autu i uz gestikulacije rukama pokazuje negodovanje za što biva nagrađen novom tehničkom. Green je netko tko je već dokazao da ima sposobnost smiriti se kada je na pragu suspenzije, ali treba uzeti u obzir kako će emocije biti jednu stepenicu više budući da je večeras posljednja utakmica Warriorsa u Oracle areni nakon 47 sezona.

Pravila lige kažu da igrač dobiva automatsku suspenziju od jedne utakmica kada sakupi 16 tehničkih pogrešaka u regularnom dijelu sezone plus po jedna utakmica suspenzije za svaku drugu dodatnu tehničku. Naravno, Green je u protekle dvije sezone u obje uspio skupiti po 15 istih i zaustaviti se na tom broju kako bi izbjegao nepotrebnu suspenziju. Ako mu je potrebno još motivacije, neka se prisjeti finala 2016. kada je udario u preponu LeBron Jamesa i zaradio flagrant jedan te tako sam sebe isključio za petu utakmicu. Tada je gledao poraz Warriorsa u seriji koju su vodili 3-1 pa izgubili. Sada njegova ekipa pokušava tu istu prednost okrenuti tako da će se od komentara morati suzdržati, a svoje nezadovoljstvo sudačkim odlukama ispoljiti bar u svlačionici.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar