Gortat i Wall cijelu sezonu bili na ratnoj nozi

Gortat i Wall cijelu sezonu bili na ratnoj nozi

U protekloj sezoni smo bili svjedoci raznih trzavica u Washington Wizardsima, na terenu i van njega. Simpatizere franšize iz glavnog grada su najviše zabrinule razmirice unutar ekipe, odnosno između Johna Walla i suigrača – konkretno Marcina Gortata i Bradleya Beala.

Naime, dvojac je imao neke oprečne komentare o Wallovim napadačkim karakteristikama, točnije o njegovim sebičnim postupcima u ključnim momentima utakmica. Wall je komentirao da ga čude Gortatovi istupi jer smatra da je on glavni distributer asistencija za visokog centra.

Također, izgleda da nisu imali slične poglede ni na drugoj strani terena.

Stephen A. Smith, novinar ESPN-a, prenio je vijest svojih izvora:

Navodno je, ranije u sezoni, Gortat imao velikih problema s Johnom Wallom na terenu. Problemi su krenuli od samog trenera Scotta Brooksa i njegove obrambene filozofije. Konstantno je dozvoljavao switch ispred tvrđe obrane i čuvanja odgovarajućih pozicija.  To je dalo za rezultat da Wall nije smatran nekim tko želi čuvati bilo koga na terenu, a Gortat se često nalazio u situacijama da čuva brže i niže igrače. Budući da je već u godinama i lateralni pokret mu ne dozvoljava da čuva čak i brže centre, naglašavao je činjenicu da se ponavlja isti scenario zbog Walla, što je spomenuto na timskom sastanku. Wall nije dobro reagirao na tu izjavu, bilo je psovki i drugih teških riječi. Od tada, Gortat je želio napustiti Washington.“

Poljskom centru se ispunila želja odlaskom u Clipperse, dok je u suprotnom smjeru došao Austin Rivers.

Bitno je navesti da je Wall dosta neujednačen kao lider momčadi. Očito je Washingtonov franšizni igrač i ponekad tu odgovornost prihvaća veoma ozbiljno. Ali česte su i situacije kada nestaje u obrani, što odaje dosta loš dojam. Sličnu situaciju smo imali s Jamesom Hardenom i Rocketsima. Osim toga, postoje neki drugi liderski problemi, kao što je komunikacija sa suigračima. Do sada, ovaj sukob s Gortatom je najozbiljnija poznata priča.

Ipak, bitno je odati poštu obojici za igru u tom periodu. Ostali su veoma učinkoviti zajedno na terenu, postižući 4.0 poena više od protivnika na 100 posjeda. Takve brojke su potpomognute i drugim kvalitetnim kolegama, Bealom i Ottom Porterom. Često ovakve nesuglasice potpuno unište kemiju i sabotiraju cijelu ekipu, što Wall i Gortat nisu dozvolili.

Sada s Gortatom u Los Angelesu, priča bi trebala imati sretan kraj.

Košarku zavolio kada je bio manji od lopte. Nakon dugog i neambicioznog trenažnog procesa, prešao na kratko i ambiciozno bavljenje analizama. Ljubitelj dobrog protoka lopte i piva. Često pregabaritan za sjedišta u autu. Voli upotrijebiti dobru analogiju više nego sve prije navedeno.

    Ostavite komentar