Gordon Hayward svjestan da nije u formi: Spreman sam ulaziti s klupe

Gordon Hayward svjestan da nije u formi: Spreman sam ulaziti s klupe

Gordon Hayward ne izgleda kao onaj stari. Bar ne još. No, nitko i ne očekuje tako brz oporavak od one strašne ozljede prije godinu dana. Dug je proces oporavaka od operacije, rehabilitacije i potrebno je puno vremena kako bi vratio pravi osjećaj za igru.

Ima ove sezone 9,9 poena po utakmici, ispod 40% ukupno i 31,9% za tri, a PER mu je ispod prosjeka lige 12,9. No, nije samo on u pitanju. Celticsi se muče na otvaranju sezone i u prvih 13 utakmica imaju omjer 7-6. Očekivalo se kako će ove godine Boston biti momčad koja će osvojiti Istok, ali za sada ne izgledaju kao takva momčad.

Unatoč tome što svi razumiju kako Hayward igra lošije zbog ozljede, on je sam rekao kako je dio problema.

„Za mene, sretan sam što sam na terenu, više od svega. Uradit ću sve kako bi pomogao ovoj momčadi pobijediti. Rekao sam to prije sezone, što god je potrebno“, izjavio je Hayward.

Naravno kako nisam još u formi, morate proći sve te faze. Šut je dobar na treningu i izgleda dobro, ali zbog nekih razloga u utakmici nije tako dobro. Nekada je frustrirajuće, igrao sam dovoljno dugo u ligi da znam kako morate trenirati puno i šutirati sa samopouzdanjem, izvući se sa šutem“; rekao je za kraj Hayward.

Nije egoističan i svejestan je kako sada nije na 100% i nema ništa protiv toga da ulazi s klupe. Sve je to dio procesa da se vrati na All-Star razinu. Proces i dalje traje, a za Boston je sada najvažnije ubaciti u igru igrače koji su raspoloženi i koji sada mogu doprinijeti momčadi za pobjede.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar