Giannis Antetokounmpo: Mislim da sam na 60% svojih mogućnosti

Giannis Antetokounmpo: Mislim da sam na 60% svojih mogućnosti

Iako Giannis Antetokounmpo iza sebe ima najbolju sezonu u karijeru u kojoj  je odveo Buckse do finala konferencije i osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača lige, svejedno nije zadovoljan. Za ESPN je novinaru Ohmu Youngmisuku otkrio da ima još toga što želi nadograditi u svojoj igri.

 “Postoji puno segmenata koje mogu popraviti”, potvrdio je Antetokounmpo za ESPN. “Uvijek prvo moram pogledati sebe u ogledalo prije nego li pogledam ikoga drugoga. Puno je još stvari na kojima moram raditi.”

“Puno mi ljudi govori : ”Ti si MVP, jedan si od najboljih igrača u ligi, strašno si dominantan.” Međutim, smatram da mogu postati još bolji. Kada bih morao koristiti brojke, rekao bih da sam na 60% svojih mogućnosti. Želim napredovati. Ako se ponovno nađem u istoj situaciji kao prošle sezone, u konferencijskom finalu, želim bolje reagirati i igrati te bolje izvršavati trenerove zamisli.”

Giannis žali za porazom u šest utakmica od Toronta jer smatra da su Bucksi bili favoriti u toj seriji. Sviđaju mu se potezi koje je menadžment povukao na ljeto u vidu produljivanja ugovora Khrisu Middletonu i Brooku Lopezu te dodavanja veterana poput Robina Lopeza i Wesleya Matthewsa. Također je uzbuđen što će igrati sa svojim bratom Thanasisom, koji je s Milwaukeeom dogovorio dvogodišnju suradnju 

Antetokounmpo je vrlo optimističan oko svog ostanka u Bucksima sve dok su svi u organizaciji podređeni istom cilju, a to je osvajanje naslova. Giannis slobodan igrač može postati 2021. godine, s time da u ljeto 2020. dobiva mogućnost potpisivanja supermax ugovora.

“Moj je cilj oduvijek isti – svakim danom napredovati sve više i postajati sve boljim igračem dok ne osvojimo naslov. Ako se svi slažemo i ako smo svi fokusirani na isti cilj, zašto ne bih igrao 20,25 godina za Buckse? Zašto ne bih nakon igračke karijere postao član trenerskog osoblja ili generalni menadžer? Međutim, moramo imati isti cilj i biti podređeni osvajanju naslova jer želim biti dio pobjedničke momčadi. Sve dok je to tako, ne vidim razlog zašto ne bih bio poput Curryja, Bryanta, Nowitzkog ili Duncana i proveo cijelu karijeru u jednoj momčadi.”

I njega su začudile silne promjene koje su se dogodile ovo ljeto. Čini se da igrači imaju veću moć nego ikada i lako mogu diktirati uvjete momčadima. Čak i igrač koji je pod dugoročnim ugovorom može lako zatražiti razmjenu i napustiti momčad što smo vidjeli na primjeru Paula Georgea.

“Ludo je sve što se dogodilo ovo ljeto, no bar je liga sada bolje balansirana. Zvijezde su raspoređene po svim momčadima – Clippersi, Lakersi, Brooklyn, Sixersi, Boston, sve su to dobre momčadi. Sva ova događanja su mi nevjerojatna. Igrači zatraže trade i kroz par dana se on i realizira. Igrači sada, pogotovo zvijezde, imaju veliku moć. Liga se konstantno mijenja, a sadašnjost je takva da igrači vladaju. Smatram da je dobro što možemo kontrolirati vlastitu karijeru.

Milwaukee će i iduće sezone imati vrlo dobru priliku doći do finala. Jedino za čime Giannis žali je što neće imati priliku za revanš s Kawhijem Leonardom i Raptorsima.

“Osobno bih preferirao da je Kawhi ostao  u Torontu jer bih se volio ponovno susresti s njima u doigravanju. Ali, nažalost, pričamo o NBA ligi gdje se takve promjene momčadi i razmjene događaju svakodnevno. Sada je Istok otvoren i imamo sjajnu priliku te je moramo iskoristiti.“

NBA početke vežem uz glasove Nevena Bertičevića i Tomice Cvitkovića na HTV-u. Medicina i košarka - Gary Vitti idol.

    Ostavite komentar