Gentry: Ziona ne treba porediti s drugim igračima

Gentry: Ziona ne treba porediti s drugim igračima

Rookie New Orleans Pelicansa Zion Williamson imao je službeno mjerenje bez patika kako bi se točno znala njegova visina. Njegova službena visina je 6-foot-6 (198,12cm). Na sveučilištu Duke službena statistika je imala njegovu visinu 6-foot-7 (200,66cm).

Najveće pitanje oko Ziona je ima li on visinu igrati u NBA-u i može li igrati na poziciji centra kao small-ball centar. Puno je pitanja je oko ovog rookieja, također i oko njegove kilaže hoće li to biti dodatni pritisak. Na svu sreću nećemo morati čekati još puno na novi početak sezone.

Već su polako počele i usporedbe s LeBronom Jamesom, ali glavni trener Pelicansa Alvin Gentry pokušava zaustaviti te usporedbe. “Ne bi oni trebali to raditi”, počeo je Alvin. “Mi to ne radimo. Uspoređujemo Ziona sa Zionom. Želimo da on bude najbolje verzija sebe koja može biti. Želimo da bude igrač koji može koristiti svoje ime, a ne usporedbe s drugim.”

Alvin je dodao kako je i to neizbježno. Jednostavno i Gentry i Zion će se morati suočiti s tim. Dolazi kao glavna rookie zvijezda u NBA i pritisak je na njemu. Može li uspjeti podići organizaciju Pelicansa na višu razinu nego što je to radio Anthony Davis tek ostaje da se vidi.

Davis nije imao pretjeranu pomoć Pelicansa, ali stvari oko Ziona izgledaju za sada sasvim dobro.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar