Fotograf Steven Mitchell tuži LeBrona Jamesa zbog kršenja autorskih prava

Fotograf Steven Mitchell tuži LeBrona Jamesa zbog kršenja autorskih prava

LeBron James je optužen za nepoštivanje autorskih prava. Nakon prosinačke pobjede Los Angeles Lakersa nad Miami Heatom LBJ je na Instagramu objavio sliku zakucavanja. Slici nije trebao dodatan opis. Slike, međutim, traju vječno, a datum je bio kao stvoren za nes(p)retne objave.

https://www.instagram.com/p/B6EGC_ogCyj/?utm_source=ig_web_copy_link

Reporter The Blasta Ryan Naumann prenio je sljedeće:

„Sudeći po sudskim dokumentima koji su u posjedu The Blasta, fotograf Steven Mitchell tuži LeBrona Jamesa i njegove tvrtke Uninterrupted Digital Ventures i LRMR Ventures, LLC. Mitchell objašnjava, „Ovo je postupak zbog kršenja autorskih prava prema članku 501 Zakona o autorskim pravima. Ta radnja proizlazi iz neovlaštene reprodukcije i javnog prikazivanja autorski zaštićene fotografije NBA košarkaša LeBrona Jamesa tijekom košarkaške utakmice protiv Miami Heata, koja je registrirana i vlasništvo Mitchella, profesionalnog fotografa.“

Čini se da zakon ide u prilog fotografu, premda je utvrđivanje štete druga stvar. Sam Mitchell štetu procjenjuje na 150 000 dolara te potražuje svu zaradu koju je James ostvario od navedene objave.

NBA igrači često objavljuju fotografije sebe na društvenim mrežama. Momčadi, koje najčešće zapošljavaju vlastite fotografe, trebale bi igračima osigurati fotografije odobrene za distribuciju. To je najjednostavniji način. Ovako, LeBron će se morati pozabaviti ovim slučajem. Nažalost, ili na sreću, ima sve vrijeme svijeta.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar