Filipini žele Clarksona za Mundobasket

Filipini žele Clarksona za Mundobasket

Tijekom vikenda za one koji su možda propustili košarkaški Filipina pobijedili su Kazakhstan rezultatom 93:75. Tom pobjedom ugrabili su posljednje mjesto što se tiče Azijskih zemalja za FIBA svjetsko prvenstvo ovo ljeto.

Idući korak za ovu reprezentaciju ? Pokušat će dovesti šutera Jordana Clarksona u momčad za prvenstvo.

„Filipino-Amerikanac Clarkson predstavljao je Filipine na prošlogodišnjim Azijskim igrama, ali svjetsko prvenstvo je pod FIBA-nim pravilima koji bi ga označili kao naturaliziranog jer je dobio Filipinsku putovnicu sa 16 godina. FIBA dopušta samo jednog takvog igrača. Što znači da bi morali birati između njega i Andrayja Blatchea“, objasnili su ovaj problem u agenciji FrancePress.

Filipinska federacija želi naravno oba igrača. Njihov argument je to da je Clarkson državljanin samo nije uzeo putovnicu kad je bio mlađi. Clarkson je prošle godine s Filipinima imao 26 poena po utakmici i naravno ako bude igrao u Kini, bit će to puno bolja momčad.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar