Dwyane Wade razmišljao o mirovini za vrijeme velike trojke u Miamiju zbog boli u koljenu

Dwyane Wade razmišljao o mirovini za vrijeme velike trojke u Miamiju zbog boli u koljenu

Era velike trojke u Miamiju jedna je od najvažnijih u bliskoj nam prošlosti. Ona je promijenila mnogo toga, LeBron je napokon postao pobjednik, tako promijenivši način na koji ga se gleda, Chris Bosh je postao prototip modernog visokog igrača, a Dwyane Wade je ušao u legendu s još dva prstena.

No skoro smo ostali uskraćeni svega toga. Naime, Wade je bio tek 29-godišnjak kada se velika trojka formirala u Miamiju 2010. godine, ali njegovo se tijelo već počinjalo raspadati.

Dan Woike iz Los Angeles Timesa, napisao je članak kako su Wadeovi problemi s nepodnošljivom boli u koljenima otišli toliko daleko da je razmišljao čak i o mirovini.

˝Jutra su bila nepodnošljiva. Koljena su ga toliko boljela da ih je jedva mogao saviti. Zadaci koji bi u teoriji trebali biti jednostavni, poput oblačenja robe, više su nalikovala osvajanju Mt. Everesta. Utakmice, kada je bio u stanju otići na njih, bile su preteške. Kada bi nakon utakmice otišao u svlačionicu, oba koljena bila bi strašno natečena. Bol je bila prevelika, a užitak je nestao. Želio je otići, razmišljao je o mirovini.”

˝Imao sam ogromnu bol u koljenima. U desnome koljenu imao sam hondromalaciju patele koja je stvarala još veću bol. Na lijevome sam koljenu imao tri operacije, tako da sam se morao boriti s artritisom te nateknućima. To je bilo vrijeme kada se više nisam želio nositi s time, nisam više želio trpjeti bol”, rekao je Wade.

Na sreću, Wade je stisnuo zube te napravio veliki doprinos u osvajanju dva uzastopna Heatova naslova.

    Ostavite komentar