Durant: oko LeBrona vlada otrovno okruženje, zato nije poželjna destinacija!

Durant: oko LeBrona vlada otrovno okruženje, zato nije poželjna destinacija!

Dolaskom LeBrona Jamesa u Los Angeles Lakerse zakotrljala se lavina glasina koje spominju nova imena u kontekstu akvizicija od strane Jezeraša. Bradley Beal, Anthony Davis te Kawhi Leonard samo su neki od igrača koji se svakodnevno dovode u vezu s Lakersima, koji su se za sad morali zadovoljiti s role igračima kao Tyson Chandler i Lance Stephenson.

Iako su mnogi mislili kako su James i Lakersi idealan magnet za nove igrače, zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant je iznio drugu stranu medalje, te svoje viđenje situacije, i nema sumnje kako će ove izjave dignuti dosta bure.

Prvo, morate shvatiti da taj hype i ta pažnja medija koja vlada oko Jamesa je bolesna. On ima toliko svojih obožavatelja u medijskom dijelu da je to nevjerojatno. Ponekad, kad čitam ili čujem određene stvari, pomislim u sebi: ‘“Hej, mi igramo košarku, a oni pričaju o nečemu što nema nikakve veze s igrom.”’. Uz sve to, pažnja koja bude pretjerana većinom nema nikakve veze s istinom, niti zaslužuje toliku pažnju. Da se razumijemo, LeBron nije kriv zbog toga što se fanovi njega i njegove pojave hvataju za svaku riječ, ali to nosi posljedice kad su pojačanja u pitanju. Zbog toga shvaćam zašto mnogi izbjegavaju igrati s njim. Tko bi htio biti danonoćno izložen tom bolesnom, otrovnom medijskom okolišu?

Durant nije stao, već je nastavio dalje, koncentrirajući se na igrački dio. Kaže, mnogi mlađi igrači ne žele pristajati na smanjenu rolu, te iz tog razloga izbjegavaju Lakerse.

Imate dvije vrste igrača. Na primjer, ako ste Kyle Korver, onda je za Vas savršena stvar igrati uz Jamesa. Niste niti približno bitna opcija u napadu kao on, najbolje se osjećate kad vam drugi kreiraju situaciju, ne tražite loptu u rukama, te Vam onda odgovara igrati uz njega.

“Ali, drukčija je situacija ako ste kao Kawhi Leonard, u toj situaciji uparivanje s Jamesom nema puno smisla. Kawhi je igrač koji se najbolje osjeća s loptom u rukama, te koji traži loptu u rukama, a uzimanje iste i smanjivanje njegove uloge može samo naštetiti. To su mladi igrači koji kroz status alfe i omege ekipe nastavljaju svoj razvoj, te ne trebaju suigrača kao Jamesa.”, rekao je za kraj Durant.

Dosta zanimljive izjave, koje djelomično su i istinite. Ne treba sumnjati da će izazvati dosta pažnje u novinarskom prostoru u Americi, posebno među ljudima koji su naklonjeni ka Jamesu.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar