Durant: Nikada nisam želio igrati za Knickse

Durant: Nikada nisam želio igrati za Knickse

Veći dio prošle sezone NBA ligu i košarkaške fanove zabavljala je priča o odlasku Kevina Duranta u redove New York Knicksa. Spašavanje ekipe koja živi na najpotentnijem tržištu SAD-a, ali koja već godinama „zabavlja“ košarkaški svijet lošom klupskom politikom i, shodno tome, lošim rezultatima činila se kao sudbinska priča. Gostujući u podcastu J.J. Reddicka Durant je objasnio koliko su zapravo takve priče bile daleko od istine.

„Ne, nikada to nisam planirao – otići u Knickse. To je bila medijska konstrukcija…mislim da su mediji jednostavno htjeli stvoriti dramu oko naše ekipe pa su izmislili priču o Knicksima.

Znači, oko veljače, ono o čemu sam razmišljao, nisam želio biti spasitelj Knicksa ili New Yorka. Nije mi bilo bitno da budem Kralj New Yorka, to me nije inspiriralo. Nemam potrebu biti na Broadwayu i sva ta sr…., samo želim igrati, otići kući i odmarati.

Činilo mi se da je Brooklyn utjelovljenje toga, a želio sam živjeti u New Yorku. Osjetio sam da je Brooklyn ono što ja predstavljam; opuštanje, lagano, crnačka kultura. Tihi smo, fokusirani na košarku. Naše utakmice nisu show. Madison Square Mecca, sve to sr…. Mi ćemo igrati i stvoriti nešto novo u Brooklynu. Tako sam se osjećao u veljači, pa početkom ožujka i na kraju kad sam postao slobodan igrač bilo je jasno.“

Bilo je puno dima, ali sada nakon godinu dana izgleda da uopće nije bilo vatre. S obzirom na kulturu koju Netsi žele izgraditi razumljivo je da je Durantu takva situacija bila puno privlačnija od problema koje nude Knicksi. Pronašao je što je htio. Biti lice kluba koja ima legitimnu šansu za naslov, pod uvjetom da svi ostanu zdravi.

Knicksima ostaje put na koji ne poznaje prečice. Stvaranje kulture koja će jednog dana privući neku NBA zvijezdu u košarkašku Meku proces je koji traje. Godine strpljenja i mudrih odluka uprave kluba dovest će, ako ništa drugo, do mogućnosti dobre trgovine. Baš kao što su to učinili New Orleans Pelicansi ili njihovi susjedi s druge strane Bruklinskog mosta.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar