Durant i Green i dalje ne razgovaraju, organizacija umanjuje incident

Durant i Green i dalje ne razgovaraju, organizacija umanjuje incident

Navikli smo da Golden State Warriorsi svake sezone upadnu u određenu krizu, koja bude uvjetovana ozljedama. Ovaj put uz ozljede istu prati i ozbiljno narušena atmosfera, te se čini kako je kriza jača nego ikad prije.

Nakon okršaja koji se dogodio za i nakon susreta protiv Los Angeles Clippersa, te kazne Draymondu Greenu u vidu suspenzije za dvoboj protiv Atlante i oduzimanje plaće za taj susret, na površinu su počeo izlaziti detalji cijelog sukoba.

Poznato je da je sve počelo oko Greenove želje za završavanjem zadnje akcije, te izgubljenom loptom. To je posebno iz takta izbacilo Kevina Duranta, koji u odsustvu Stepha Curryja obično završava takve akcije, te koji se od početka iste nudio. Sukob je započeo na klupi tijekom pauze, za vrijeme koje je Green više puta Duranta nazvao kujom. Poraz je dodatno pogoršao situaciju koja je eskalirala u svlačionici. Durant i nekolicina suigrača su otvoreno preispitivala Greenovu odluku vezanu za zadnji napad, a ovaj im je uzvratio tako da je stalno potencirao Durantov iskorak u free agency sljedeće ljeto, a o kojem se određeno vrijeme špekulira.

Koliko je situacija bila uzavrela govori i to da je Klay Thompson, koji spada u najmirnije igrače Warriorsa, poludio i održao govor u namjeri da smiri kompletnu situaciju, a što je iznenadilo sve prisutne.

Zbog svega toga klub je odlučio kazniti Greena, te tako stao na stranu Duranta. Ova odluka ne iznenađuje, front office franšize ima namjeru pokušati zadržati Duranta i nakon idućeg ljeta, te s ovim potezom pokušava dati do znanja svojoj zvijezdi kako nije sama, te kako mu klub čuva leđa u ovakvim situacijama. No pitanje je hoće li to biti dovoljno. Sudeći prema neimenovanom izvoru iz ekipe, nakon ovog incidenta takav scenarij je skoro nemoguć.

Sa posljednjim događanjima, ostanak Duranta je praktički nemoguć. Klubu jedino ostaje na ljeto doći i reći mu: “Hej, sjećaš se onog sranja s Greenom? Tad smo te javno podržali, to dovoljno govori koliko si nam bitan.

I upravo tu leži ključ suspenzije Greenu – ovakve stvari momčadi rješavaju unutar svlačionice te izostanke pravdaju sitnom ozljedom, dok su Warriorsi javno iznijeli razloge suspenzije.

Iako ovaj sukob izgleda kao najozbiljniji do sad, treba imati na umu kako nije i prvi između ove dvojice, koji imaju povijest međusobnih sukoba i koje su uvijek izgladili. Tako će biti i s ovim, jer je timski uspjeh ipak najbitniji, što je izjavio i sam Durant na press konferenciji.

Isto smatraju i Thompson te Andre Iguodala, koji svojim izjavama dodatno pokušavaju smiriti situaciju koja je nastala.

Nakon svih događanja, novinari su jedva čekali konferenciju na kojoj će prisustvovati GM Bob Myers te trener Steve Kerr. Novinari su pitali Myersa da li je možda njegova odluka o izbjegavanju dugoročnog vezanja za ekipu unijela određene nemire u svlačionicu, što je ovaj opovrgnuo.

Nije došlo do toga, to je sve plod ljudske mašte. Rekao sam za vrijeme media daya, naslov se teško osvaja te treba biti sto posto usredotočen na to. Mnogi misle kako je kod nas u svlačionici i organizaciji sve idilično, ali nije, mi smo samo usredotočeni na naše ciljeve.

Nakon njega na red je došao Kerr, kojeg je dočekalo pitanje o Durantu i njegovom free agencyju.

Da li je njegov free agency bio tema u svlačionici? Nikada i u nikakvoj mjeri. Nitko nikad nije komentirao njegovu budućnost, čak ni u ovoj situaciji.

Usput je Kerr iskoristio situaciju da podsjeti prisutne kako su ovakve trzavice na visokoj razini uobičajene, te kako je on na jednom treningu se obračunao s Michaelom Jordanom i pobijedio ga.

 

https://twitter.com/NBCSWarriors/status/1062527827629629441?s=20

 

Isto tako, novinare je zanimalo kako je Green reagirao na vijest o suspenziji, a Myers je kratko rekao kako se ponio kao profesionalac, te kako Durant nije imao utjecaja na tu odluku, usput dodavši kako prema njegovom saznanju njih dvojica još nisu počeli ponovno razgovarati nakon incidenta, ali da ne sumnja da će se ubrzo i to promijeniti.

Zanimljivo je kako se sve ovo dogodilo dok Curryja nije bilo uz ekipu. On se zbog ozljede oporavljao u Oaklandu, te je nakon povratka ekipe otišao kod Greena kako bi saznao njegovu stranu priče. Još uvijek nije poznato da li je isto to napravio s Durantom, ali je zanimljiva odluka ekipe kako će Curry prisustvovati narednim susretima ekipe dom se oporavlja od ozljede. Izgledno je kako ga smatraju liderom ove momčadi, te kako je njegovo prisustvo itekako potrebno ekipi.

 

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar